TÉMA

Lázně Kynžvart

Bolševník se šíří Karlovarským krajem. Na jeho likvidaci poskytuje stát peníze

Invazní bolševník velkolepý byl v 19. století vysazen v Lázních Kynžvart jako okrasná rostlina, teď se ho chce Karlovarský kraj zbavit. Ničí tamní ekosystém a při doteku způsobuje vyrážky a puchýře. Rostlinu by měli likvidovat vlastníci pozemků, na kterých se vyskytuje. Ministerstvo životního prostředí na to poskytuje dotace.
27. 7. 2023|

V nemocnicích na severu Česka dochází volná lůžka pro covidové pacienty

Roste počet hospitalizovaných s koronavirem, jen v pondělí jich přibylo víc než tři sta. Většina nemocnic se tak už blíží k hranici svých kapacit. Poslední lůžka pro pacienty s nejtěžším průběhem covidu-19 se v úterý zaplnila v Karlovarském kraji, k hranici možností se přiblížili i v Libereckém a Plzeňském kraji. Problémem je také i šíření nákazy mezi zdravotníky, pomoc jim tak nabízejí dobrovolníci.
12. 1. 2021|

Vlaky jely proti sobě ráno i odpoledne. V Lázních Kynžvart je sedm lehce zraněných

Na jednokolejné trati mezi Letohradem a Jablonným nad Orlicí jely proti sobě ve středu ráno dva vlaky. Oba včas zastavily, bylo mezi nimi v té době ještě půl kilometru. Podobná situace se opakovala i odpoledne na trati mezi Mariánskými Lázněmi a Lázněmi Kynžvart, kde osobní vlak vyjel vstříc pendolinu. I tyto soupravy se včas zastavily. Osobní vlak však poškodil při nepovoleném odjezdu výhybku a vykolejil. Několik lidí se tak lehce zranilo.
22. 7. 2020Aktualizováno22. 7. 2020, 18:08|

Lázně Mánes jako jediné v zemi léčí děti s diabetem. Bulovka je už ale provozovat nechce

Nemocnice Na Bulovce na konci roku ukončí provoz Lázeňské léčebny Mánes v Karlových Varech, která se jako jediná v Česku zaměřuje na léčbu cukrovky u dětí. O tom, jestli lázně zaniknou úplně, nebo je převezme nový provozovatel, se jedná.
22. 6. 2020|