TÉMA

Černousy

Veterináři změnili pravidla kvůli prasečímu moru. V postižených pásmech se nesmí prodávat ani zdravé kusy

Veterináři změnili mimořádná opatření kvůli africkému moru prasat. Nová nařízení upravují hlavně pravidla pro manipulaci s ulovenými či uhynulými divočáky. Platná jsou pro uzavřená pásma, která jsou nyní v Česku dvě. Jedno na Českolipsku, druhé ve Frýdlantském výběžku.
19. 6. 2023|

Srážky zvedly hladiny některých řek. Smědá dosáhla třetího povodňového stupně, ale už klesla

Dešťové přeháňky zvedly v úterý hladiny řek v Libereckém kraji. Smědá ve Višňové ve Frýdlantském výběžku se před 17:00 dostala na třetí povodňový stupeň, v dalších hodinách ale poklesla. Přívaly vody vzedmuly i hladiny Jizery, v Královéhradeckém kraji pak Labe a Úpy. Před půlnocí se na prvním stupni nacházely i některé toky na severu Zlínského a východě Moravskoslezského kraje.
31. 8. 2021Aktualizováno31. 8. 2021, 23:25|
Počasí

SLEDUJEME: Silný déšť rozvodnil řeky. V Osoblaze se utopil člověk, další osoba se pohřešuje

Vydatný déšť opět zvedl v Česku hladiny řek, zejména na severovýchodě Čech a na Jesenicku. Ředitel Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Vladimír Vlček ve vysílání ČT24 potvrdil první oběť velké vody: záchranáři vytáhli z rozvodněné Osoblahy na Bruntálsku jednoho utonulého, další osoba se pohřešuje. Extrémní riziko záplav nově hrozí v oblasti Veselí nad Moravou, dál platí i v Libereckém kraji. Na Chrudimsku a Jesenicku tak vysoké nebezpečí pominulo.
20. 6. 2020Aktualizováno20. 6. 2020, 23:59|