TÉMA

Sezemice

Těžce postižená Jaruška se dostala díky pomoci Čechů z Kyjeva do Pardubic

Dětské centrum Veská u Sezemic na Pardubicku přijalo rodinu z Kyjeva se sedmiletou těžce postiženou dcerou Jaroslavou. Trpí několika nemocemi, mezi nimi i dětskou mozkovou obrnou a epilepsií, a v minulosti se už léčila v Česku v lázních v Teplicích. Cesta z Kyjeva nebyla pro rodinu Žuňových jednoduchá, musela se dostat za pomoci dobrovolníků na hranice, pak se o převoz postarali báňští záchranáři.
3. 3. 2022Aktualizováno3. 3. 2022, 18:53|

Není papír. Nakladatelé se obávají, zda stihnou vydat knihy do Vánoc

Nakladatelé si stěžují na nedostatek papíru na výrobu knih. Tisk jednotlivých titulů má zpoždění i několik týdnů. Problém potvrzuje i Asociace českého papírenského průmyslu. Podle ní přitom nechybí jenom tiskařský papír, ale i obalový.
8. 10. 2021|

Most mezi Sezemicemi a Holicemi prošel zatěžkávací zkouškou. V provozu bude od středy

Nový most mezi Sezemicemi a Holicemi na Pardubicku absolvoval zatěžkávací zkoušku. Stavební firma testovala jeho nosnost. Z technického hlediska byla podle mluvčí firmy zkouška v pořádku. Ve středu má být most uveden do provozu.
28. 6. 2021|

V ochranném pásmu pod hradem Kunětická hora vyrostl nelegální betonový plot

Stavební úřad v Sezemicích na Pardubicku řeší nelegální stavbu pod dominantou kraje, hradem Kunětická hora. Majitel pozemku tam postavil místy přes dva metry vysoké betonové oplocení, přímo v ochranném pásmu. Úředníci přitom původně povolili stavbu obyčejného plaňkového plotu.
18. 6. 2020|