TÉMA

Portál

Nový řidičský průkaz vyřídí lidé elektronicky už i bez datové schránky

Pro elektronické podání žádosti o výměnu řidičského průkazu lidé nově nemusí mít zřízenou datovou schránku. Stačí se přihlásit do Portálu dopravy a v něm odeslat žádost o řidičský průkaz, informovalo ministerstvo dopravy.
6. 11. 2023|

Nový portál zastřešuje elektronické služby pro řidiče. Přináší i novinky

Začal fungovat Portál dopravy, který sjednocuje elektronické služby pro řidiče. Je možné přes něj požádat o řidičský průkaz, nahlédnout do bodového konta nebo koupit dálniční známku. Portál je úzce propojený s již fungujícím portálem občana a má i podobnou grafiku. Přihlásit se do něj je možné například prostřednictvím eObčanky nebo bankovní identity.
8. 12. 2022Aktualizováno8. 12. 2022, 21:08|

Komunikovat s finančním úřadem půjde bez fyzické přítomnosti, správa spustila on-line služby

Ministerstvo financí a finanční správa od nedělního spuštění on-line služeb finančních úřadů v rámci portálu Moje daně evidují dva tisíce nových uživatelů daňových informačních schránek. Portál nabízí komunikaci s finančním úřadem bez nutnosti fyzické přítomnosti, systém je podobný internetovému bankovnictví. Přes portál je možné podat přiznání ke všem daním a každý poplatník v systému má osobní daňový kalendář s upozorněním na blížící se daňovou povinnost.
28. 2. 2021Aktualizováno1. 3. 2021, 11:37|

Wikipedie zažívá rozmach díky pandemii. Každý měsíc na ní přibude deset milionů úprav

Internetový portál Wikipedie prožívá nevídaný rozmach díky koronavirové krizi. Na té české jen od začátku března přibylo devět tisíc článků. Nákaza covidu-19 zasáhla do volného času lidí, doplňování internetové encyklopedie tak baví dobrovolníky po celém světě. Ti do Wikipedie v době pandemie celkově přispěli více než deseti miliony úprav každý měsíc.
12. 6. 2020|