TÉMA

Ondřej Martan

Reportéři ČT: S návěsy v Běchovicích prý nemá nic společného. Na situaci ale vydělal miliony

Už tři roky fungují špičkové firmy ve výzkumném areálu v Praze Běchovicích v obklíčení návěsů a bezdomovců. Potýkají se kvůli tomu s řadou problémů. Návěsy stojí na cestách, které patří podnikateli Miloslavu Štěpánovi. Ten je odmítá odtáhnout a tvrdí, že s nimi nemá nic společného. Reportéři ČT ale zjistili něco jiného. Štěpán díky situaci vydělal desítky milionů korun, jedna z firem totiž podlehla tlaku a cestu od něj za vysokou sumu koupila. Natáčel Ondřej Golis.
12. 6. 2023|

Pražská rada se hádá o družstevní bydlení. Městské části zatím netrpělivě čekají, až se shodne

Pražskou koalicí stále zmítá spor o družstevní bydlení. Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) nesouhlasí s projektem, který navrhla radní pro bydlení Hana Kordová Marvanová (STAN/Spojené síly). Nechal si k problému vypracovat vlastní posudek - kvůli tomu se ale zase zlobí Marvanová na něj. Výhrady k návrhu Marvanové ovšem má i uskupení Praha sobě, které je také součástí městské koalice.
3. 7. 2020|

Obnova Lítožnického rybníka skončila. Poslouží k rekreaci i ochraně při povodních

Obnova Lítožnického rybníka na pomezí Dubče a Běchovic skončila a nyní se rybník napouští. Vznikla nová hráz, bezpečnostní přeliv a opravy se dočkalo koryto Říčanského potoku, které teď opět má meandry. Náklady dosáhly 45 milionů korun.
28. 5. 2020|