TÉMA

Herbert Diess

Šéf koncernu Volkswagen Diess nečekaně končí. Nahradí ho Blume, který vede Porsche

Generální ředitel automobilového koncernu Volkswagen Herbert Diess končí. S dozorčí radou společnosti se dohodl na tom, že funkci opustí k 1. září. Nahradit ho má dosavadní šéf Porsche Oliver Blume. Firma tento nečekaný krok oznámila ve svém pátečním sdělení. Součástí koncernu je i automobilka Škoda Auto.
22. 7. 2022|

Inflace v únoru zrychlila na 11,1 procenta, je nejvyšší od června 1998. Vliv války se ještě projeví

Inflace v Česku v únoru zrychlila meziroční růst na 11,1 procenta z lednových 9,9 procenta. Je tak nejvyšší od června 1998, kdy dosáhla 12 procent. Překonala odhady analytiků, kteří očekávali růst mezi 10,3 až 10,6 procenta. Inflace zrychluje už osm měsíců v řadě. Proti loňskému únoru nejvíce zdražilo bydlení, doprava i potraviny. Podle analytiků inflace ještě poroste, může překonat dvanáct procent.
10. 3. 2022Aktualizováno10. 3. 2022, 14:50|

Šéf Škody Auto Thomas Schäfer převezme VW

Předseda představenstva automobilky Škoda Auto Thomas Schäfer nově povede VW, která je hlavní značkou skupiny Volkswagen. Kdo Schäfera v českém podniku nahradí, německá automobilka nesdělila. Dosavadní šéf VW Ralf Brandstätter od srpna převezme aktivity Volkswagenu v Číně. Změny dozorčí rada vysvětlila nezbytností zefektivnit chod společnosti tak, aby byla připravena na výzvy nadcházejících let, což je především elektrifikace aut a digitalizace.
9. 12. 2021Aktualizováno9. 12. 2021, 18:03|

Šéf Škody Auto se chce zaměřit na elektrifikaci a digitalizaci

Nový předseda představenstva automobilky Škoda Auto Thomas Schäfer hodlá věnovat zvláštní pozornost elektrifikaci a digitalizaci produktů firmy. Jde podle něj o klíč k tomu, aby automobilka zůstala pro zákazníky atraktivní, a chce, aby produkty firmy odpovídaly přání zákazníků. Schäfer to uvedl ve svém prvním dopisu zaměstnancům.
10. 8. 2020|
Události komentáře

Škoda nikdy nebude levné auto, musí odpovídat konkurenci, říká Kulhánek. Superb i Kodiaq podle něj mají zůstat

Novým předsedou představenstva Škody Auto se stal tento týden Thomas Schäfer, dřívější generální ředitel jihoafrického zastoupení Volkswagenu. Analytici očekávají, že nový šéf zřejmě pozmění směřování k levnějším třídám vozů. „Škoda nikdy nebude levné auto,“ říká k tomu bývalý šéf Škody Auto Vratislav Kulhánek s tím, že automobilka musí ve své třídě cenově odpovídat konkurenci. Modely Suberb i Kodiaq by měly ve Škodě zůstat, uvedl v pořadu Události, komentáře.
7. 8. 2020|
Skandál Volkswagenu

Nejvyšší manažeři Volkswagenu se dohodli na urovnání obvinění z manipulace s akciemi. Zaplatí devět milionů eur

Šéf automobilového koncernu Volkswagen Herbert Diess a předseda dozorčí rady Hans Dieter Pötsch se dohodli na ukončení trestního řízení kvůli možné manipulaci s akciovým trhem výměnou za platbu devíti milionů eur (247,3 milionu korun). Podle agentury DPA to oznámil mluvčí dozorčí rady Volkswagenu. Oba byli obviněni loni v září.
19. 5. 2020|