TÉMA

Karolina (Ostrava)

Projekt mrakodrapu v Ostravě se kvůli statice změní. Místo jedné věže budou dvě

Společnost RT Torax, která se v centru Ostravy chystá postavit nejvyšší budovu v Česku, musí svůj projekt změnit. Místo jedné věže vyšší než 230 metrů bude mít budova kvůli novým geologickým zjištěním věže dvě. Vyšší z nich bude i tak nejvyšší budovou v zemi. Se změnou už investor seznámil zastupitele města. Chystanou stavbu už dříve kritizovala část městské opozice.
20. 4. 2022|

Památkáři jsou proti novému ostravskému mrakodrapu, podle nich naruší panorama města

Památkáři nesouhlasí se stavbou mrakodrapu Ostrava Tower, který má být vysoký až 235 metrů. Budova má stát v blízkosti historického centra města u obchodního centra Nová Karolina. Podle památkářů je v rozporu se zájmy státní památkové péče, naruší prý panorama města a údajně neodpovídá měřítku historické zástavby.
30. 9. 2021|

Otevírají se další očkovací centra bez registrace, postupně mají být ve všech krajích

V dalších českých městech se otevírají očkovací centra, kde nebude nutná předchozí registrace. Vakcínu dostali ve středu zájemci ve zlínské PSG aréně nebo v obchodním centru Nová Karolina v Ostravě. Pro velký zájem otevřelo už dopoledne očkovací místo v obchodním centru Olympia v Brně. Původně mělo začít fungovat až v poledne. Další zájemci by se od příštího týdne mohli bez registrace očkovat i v Olomouci nebo Hradci Králové, v obou případech se bude vakcína podávat v obchodních centrech.
21. 7. 2021Aktualizováno21. 7. 2021, 12:05|

V Ostravě má vyrůst dvousetmetrový mrakodrap. Investor začal s průzkumem pozemku

Na pozemku mezi ulicí 28. října a obchodním centrem Nová Karolina v centru Ostravy, kde se ostravská společnost RT Torax chystá postavit nejvyšší budovu v Česku, začala terénní fáze inženýrsko-geologického průzkumu. Cílem je v prostoru po koksovně Karolina ověřit pomocí vrtů informace, které jsou důležité pro založení budovy s plánovanou výškou 200 metrů.
19. 1. 2021|

Na Ostravsku dokončili systém vrtů, který ochrání obyvatele před únikem metanu

Odštěpný závod Odra státního podniku Diamo dokončil desetiletý projekt, který ochrání karvinskou aglomeraci před nekontrolovanými výstupy důlních plynů, zejména metanu, na povrch. Součástí systému technických opatření jsou mimo jiné téměř tři stovky odplyňovacích a monitorovacích vrtů. Projekt přišel zhruba na miliardu korun.
15. 4. 2020|