TÉMA

Kuřata

Ve Starých Holicích dohašují požár haly s osmi tisíci kuřaty, škoda je asi 7,5 milionu

Ve Starých Holicích na Pardubicku ve čtvrtek večer vypukl požár drůbežárny s osmi tisíci kuřaty. Hasiči jsou na místě i v pátek ráno a požár dohašují. V noci se v části haly zřítil strop. Kolik kuřat požár přežilo, není zatím známo. Hasiči Pardubického kraje to uvedli v tiskové zprávě. Při požáru vznikla podle předběžného odhadu škoda 7,5 milionu korun, uvedli hasiči v souhrnu čtvrtečních požárů na webu. Příčina požáru je v šetření.
11. 6. 2021|

Zrní a červi. Vědci Mendelovy univerzity testují hmyz jako krmivo pro drůbež

Vědci z Mendelovy univerzity v Brně testují využití moučných červů jako krmiva pro drůbež. Jedním z důvodů je předpokládaný růst světové populace a potřeba hledání alternativních zdrojů potravy.
13. 1. 2021|

Na Chomutovsku vzplála hala drůbežárny, uhořelo 16 tisíc kuřat

V plamenech zahynulo asi 16 tisíc kuřat z drůbežárny v Červeném Hrádku u Chomutova. Hořet začalo kolem šesté ráno, hasiči požár zcela zlikvidovali kolem jedenácté dopoledne. Škody odhadují majitelé v řádu milionů korun. Ačkoli byl požár smrtící pro zvířata, neutrpěl při něm zranění žádný člověk.
17. 12. 2020Aktualizováno17. 12. 2020, 11:10|

Požár drůbežárny v Otíně na Klatovsku způsobil zhruba sedmimilionovou škodu

Požár, při němž v sobotu vyhořela jedna hala drůbežárny v Otíně na Klatovsku, způsobil podle policie a hasičů škodu kolem sedmi milionů korun. Z celkové částky zhruba 6,6 milionu připadá na budovu a zbytek na kuřata, jichž uhořelo asi 16 tisíc. Potvrdili to mluvčí krajských hasičů Petr Poncar i mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová. Příčinou požáru měla být technické závada na vytápění.
14. 4. 2020|