TÉMA

Kosmonosy

Barokní loretánská kaple v Kosmonosích bude atraktivnější, město chce víc využívat celý areál

Letos se chystá obec Kosmonosy na Mladoboleslavsku turisticky zatraktivnit barokní loretánskou kapli a rozšířit její využití. V prostorách lorety by měly přibýt další historické předměty a měl by se začít využívat celý areál pro kulturní a společenské akce. Loretánská kaple byla postavena na začátku 18. století na místě dřevěného kostela svatého Martina.
29. 3. 2023|

Auta opět projíždí dálnicí D10 u Kosmonos, u Příšovic ale omezení pokračuje

Provoz na dálnici D10 mezi sjezdem 46 u Kosmonos a sjezdem 53 Bakov nad Jizerou je po noční devítihodinové uzavírce kvůli stavbě nového mostu obnovený. Uzavření dálnice se obešlo bez problémů, auta se na úsek vrátila v 5:00, řekla středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Řidiči místo objížděli přes Kosmonosy nebo Bakov nad Jizerou po silnicích druhé a třetí třídy, ve směru na Liberec částečně po silnici I/38. U Příšovic na Liberecku ale omezení trvá, i tam se staví most.
4. 9. 2022|

Řidiči v noci na neděli neprojedou po dálnici D10 u Kosmonos, uzavře ji montáž nosníků mostu

Řidiči musí v noci na neděli počítat s uzavírkou na dálnici D10 u Kosmonos. Od sobotních 21:00 do nedělních 05:00 bude zcela uzavřena v úseku mezi sjezdem 46 u Kosmonos a sjezdem 53 na Bakov nad Jizerou. Silničáři uzavřou téměř osmikilometrový úsek dálnice v obou směrech kvůli montáži nosníků nového mostu, která nahradí původní přemostění zbourané letos v dubnu. Řidiči budou používat objízdnou trasu po silnicích druhé a třetí třídy.
3. 9. 2022|

Dálnice D10 u Kosmonos je po nočním bourání mostu plně průjezdná, skončila i uzavírka na D11

Dálnice D10 u Kosmonos na Mladoboleslavsku byla po nočním bourání mostu nejprve částečně průjezdná. Stavbaři ráno uvolnili oba jízdní pruhy na Prahu a pomalý pruh na Turnov, řekla v neděli dopoledne mluvčí krajské správy a údržby silnic Petra Kučerová. Plně průjezdná měla být dálnice přibližně hodinu po poledni, nakonec se ale zbývající pruh směrem na Turnov podařilo silničářům uvolnit už před 11. hodinou. V neděli ráno skončila také uzavírka dálnice D11 mezi sjezdy Libice nad Cidlinou a Kluky.
3. 4. 2022Aktualizováno3. 4. 2022, 10:43|

Silničáři uzavřeli D10 u Kosmonos kvůli bourání mostu. Objížďky se v noci týkají i D11

Kvůli bourání mostu silničáři uzavřeli ve směru na Turnov D10 u Kosmonos na Mladoboleslavsku podle plánu v 19:00, v opačném směru na Prahu auta úsekem ještě přes půl hodiny projížděla. Omezení se týká úseku mezi exity 46 na Kosmonosy a 53 na Bakov nad Jizerou. Potrvá do neděle. V noci na neděli bude také zcela uzavřena dálnice D11 mezi sjezdem 42 na Libici nad Cidlinou a sjezdem 39 Kluky.
2. 4. 2022Aktualizováno2. 4. 2022, 20:38|

Psychiatrické nemocnice kvůli covidu omezují provoz, některé chtějí povolit návštěvy alespoň na Vánoce

Psychiatrické nemocnice napříč republikou omezují svůj provoz pod náporem covid pozitivních pacientů a zaměstnanců. Pro nakažené vznikají karanténní oddělení, nemocnice přestávají přijímat pacienty na neakutní hospitalizace a ruší terapie i některé programy. ČT to potvrdilo šest největších psychiatrických nemocnic. Většina českých psychiatrických zařízení také zavedla částečný nebo úplný zákaz návštěv. Ten by se ale mohl v některých případech uvolnit alespoň na Vánoce.
11. 12. 2021|

Zdravotnictví považují hackeři za slabý článek, ale situace se lepší, míní šéf kyberúřadu

České zdravotnictví na tom není z hlediska kyberbezpečnosti dobře, ale v některých nemocnicích se už situace zlepšila, uvedl v pořadu Interview ČT24 ředitel Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) Karel Řehka. Mnohem lepší situaci naopak vidí v bankovnictví a v energetice. Vláda v pondělí schválila Akční plán ke strategii kybernetické bezpečnosti.
26. 7. 2021|

Místo počítače tužka a papír. Po kyberútoku v brněnské nemocnici stále nefungují všechny systémy

Fakultní nemocnice Brno se stále vzpamatovává z kyberútoku, který ji ochromil v polovině března. Ještě stále některé systémy nefungují na sto procent. Škody budou nejméně v řádu desítek milionů korun.
21. 5. 2020|

Nemocnice v Kosmonosech má týdny po kybernetickém útoku stále problém s počítači

V Psychiatrické nemocnici Kosmonosy se po kybernetickém útoku z konce března zatím nepodařilo obnovit fungování všech počítačových systémů. V provozu je zhruba sedmdesát procent počítačů, zbytek by měl začít fungovat do konce týdne.
14. 4. 2020|

Provoz psychiatrické nemocnice v Kosmonosích ochromil kyberútok, zaměstnanci používají papír a tužku

Psychiatrickou nemocnici Kosmonosy ochromil kyberútok. Počítačová síť nefunguje, ale péče o pacienty tím není podle ředitelky Dany Kolářové ohrožena. Útok vyšetřují krajští kriminalisté jako trestný čin neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací.
30. 3. 2020|