TÉMA

Igor Bareš

Do seriálové Osady se vrací od září chataři

V nových dílech seriálu Osada se opět sejde skupina víceméně svérázných postav, které si jezdí užít víkendy do Záhoří. Začíná se prvního září od 20:10 na ČT1. Dosavadní osazenstvo zůstává z větší části stejné, jeden pár v pokračování chybí, ale zároveň přibydou noví chataři.
22. 8. 2023|

Hlas Karla Gotta díky umělé inteligenci čte z jeho biografie

Český rozhlas Dvojka vysílá četbu na pokračování z autobiografie Karla Gotta Má cesta za štěstím. V režii Aleše Vrzáka ji načetl herec Igor Bareš. Vybrané pasáže čte umělá inteligence hlasem Karla Gotta. Je to vůbec poprvé v Česku, kdy je hlas vytvořený umělou inteligencí takto použit v literárně-dramatickém díle. Projekt by nevznikl bez katedry kybernetiky Západočeské univerzity (ZČU).
14. 7. 2023|

Ve Velehradu se konají Dny lidí dobré vůle. Letos připomínají sto let od úmrtí arcibiskupa Stojana

Ve Velehradu na Uherskohradišťsku začaly Dny lidí dobré vůle. Připomínají příchod slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Běžně se jich účastní kolem třiceti tisíc lidí. Letošní slavnosti jsou také připomínkou 100 let od úmrtí olomouckého arcibiskupa a politika Antonína Cyrila Stojana. Vrcholem programu bude středeční národní pouť, kterou každoročně navštěvují také zástupci Vatikánu.
4. 7. 2023Aktualizováno4. 7. 2023, 23:30|

Rozhlas byl chvíli zase československý, aby Mádl zachytil první vlny nového filmu

Režisér a scenárista Jiří Mádl začal natáčet film Vlny. Drama z období konce šedesátých let a pražského jara vypráví o dvou bratrech čelících zkouškám doby, ale odhalí i skutečný příběh korespondentů mezinárodní redakce Československého rozhlasu. Právě před jeho budovou, kde dnes sídlí Český rozhlas, štáb natáčel.
4. 5. 2023|

Petr Kolečko může za nevěru „zbožňovaného“ Bartošky i za vztahy mezi chataři. Podívejte se na ukázky

V září se diváci mohou těšit na dva tituly podle scénáře Petra Kolečka. Do kin se dostane komedie Zbožňovaný o dlouhodobé nevěře a jejích následcích, v hlavní roli s Jiřím Bartoškou. Snímek, který Kolečko i režíroval, vznikl s přispěním České televize. Na obrazovce ČT se začne také na podzim vysílat nový komediální seriál Osada. Sleduje vztahy různorodých lidí, kteří mají ale jedno společné – chataření.
29. 7. 2021|

Romeo, Cimrman i Škola, základ života. Sledujte divadlo v iVysílání

Pokud byste si chtěli pustit všechna videa v iVysílání, potřebovali byste si na jejich sledování vyhradit 3918 dní. Zorientovat se v množství záznamů pomůžou tipy webu ČT24, zaměřené zejména na kulturní pořady. Na úvod zveme diváky do divadla – na činohru, balet i nový cirkus.
12. 3. 2020|