TÉMA

Herny

Soud vyhlásil v Kladně referendum o hazardu, mělo by být v lednu. Radnice se chce bránit

V Kladně bude referendum o hazardu, uskuteční se souběžně s prvním kolem prezidentských voleb 13. a 14. ledna. Vyhlásil ho soud na návrh přípravného výboru. Kladenská radnice se snažila vypsání referenda zabránit, primátor Milan Volf (Volba pro Kladno) je přesvědčen, že ve městě žádný problém s hazardem není. Proti rozhodnutí soudu podá město kasační stížnost. Domnívá se, že soud rozhodl v rozporu se zákonem o referendu.
30. 11. 2022Aktualizováno1. 12. 2022, 06:56|

Kladno přehodnotilo zákaz heren, nová vyhláška jich povolí až dvanáct

V Kladně budou i v příštím roce fungovat herny, mohly by vzniknout i nové. Městské zastupitelstvo zrušilo zákaz hazardu, který měl od příštího roku fungování všech heren zamezit. Místo něj schválili regulační vyhlášku, podle které může být v Kladně až dvanáct heren. Opozice rozhodnutí kritizovala, obává se růstu kriminality a počtu lidí závislých na hazardu.
14. 12. 2020Aktualizováno14. 12. 2020, 21:59|

Herní automaty by mohly zmizet z Prahy. Radní schválili jejich zákaz

Herní automaty a videoloterijní terminály by v Praze mohly skončit. Plošný zákaz takzvaných technických her schválili v pondělí pražští radní. Finální rozhodnutí bude na zastupitelstvu, které se sejde ve čtvrtek. V poslední době se proti návrhu vyjádřili zástupci opozičních ANO a ODS i koaličního STAN. Plošný zákaz automatů kritizují i některé městské části v čele s Prahou 1.
7. 9. 2020Aktualizováno7. 9. 2020, 13:58|

Města bojují s nelegálním hazardem

Nejen v Havířově, ale i v Ostravě-jihu jsou stále herny s automaty. A to přesto, že to zakazují vyhlášky omezující hazard. U dvou otevřených provozoven v Havířově může zřejmě za chybu s platnými licencemi ministerstvo financí. V případě krajského města to bude nejspíš podobně. Herny s automaty totiž i v Ostravě provozuje stejná firma, která je navíc v insolvenci.
6. 3. 2020|