TÉMA

Vinohradská

Na Vinohradech končí tramvajová výluka v Korunní, naváže ale další ve Vinohradské

Na pražských Vinohradech končí nepříjemná tramvajová výluka na Vinohradech, ale bezprostředně na ni naváže další. Tramvaje se o půlnoci sice vrátí na trať z náměstí Míru na Floru, ale na týden naopak opustí část trati ve Vinohradské ulici z Radhošťské přes Floru na Olšanské hřbitovy. Nová výluka ovlivní sedm denních a dvě noční tramvajové linky, náhradní dopravu zajistí zvláštní autobusová linka X11.
29. 9. 2023|

„Trvalo dlouho, než jsem pochopil,“ řekl prezident při pietě k výročí invaze. Během jeho projevu zazněl pískot

Na jednom z míst vzdoru, kde 21. srpna 1968 tekla krev, položili nejvyšší představitelé státu věnce k připomenutí 55. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Oproti minulým letům přišel na pietu i prezident republiky, jehož předchůdce se léta vyhýbal veškerým veřejným vystoupením spojeným s 21. srpnem.
21. 8. 2023Aktualizováno21. 8. 2023, 19:16|

Pražští radní schválili výstavbu tramvajové trati kolem Hlavního nádraží. Povede parkem

Pražští radní schválili vybudování nové tramvajové tratě, která propojí horní část Václavského náměstí i Vinohradskou třídu s Hlavním nádražím. Vést má přímo Vrchlického sady a v Opletalově ulici se napojovat na dosavadní tramvajovou síť. Informoval o tom Pražský deník. Institut plánování a rozvoje nyní může záměr zanést do územního plánu.
4. 3. 2020|