TÉMA

Podnikatel roku

3D tisk je sexy, technologie jsou budoucnost, říká podnikatel roku Průša

Náš obor je sexy a technologie jsou budoucnost, říká podnikatel Josef Průša, který uspěl v anketě EY Podnikatel roku. Mluví o 3D tisku, o který se začal zajímat před jedenácti lety. Loni přišel s nápadem vyrobit ochranné obličejové štíty, které se staly jedním ze symbolů zápolení s pandemií. V Byznysu ČT24 zakladatel firmy Prusa Research řekl, že chce v lidech probudit lásku k technologiím.
8. 4. 2021|

Josef Průša se prosadil s výrobou 3D tiskáren. Teď získal ocenění Podnikatel roku

Vítězem ocenění EY Podnikatel roku za loňský rok se stal zakladatel a majitel společnosti Prusa Research Josef Průša. Jeho firma patří mezi největší výrobce 3D tiskáren a jejich náplní na světě. Výsledky organizátoři vyhlásili ve středu večer.
7. 4. 2021|

Světovým podnikatelem roku je Mazumdarová-Shawová, majitelka farmaceutické firmy Biocon

Soutěž Světový podnikatel roku vyhrála Indka Kiran Mazumdarová-Shawová. Její firma Biocon se zabývá výrobou dostupných léků pro chronicky nemocné pacienty. V současnosti se zaměřuje i na boj s onemocněním covid-19 v Indii. Loňské tržby společnosti, která patří k největším biofarmceutickým firmám v Asii, dosáhly 800 milionů dolarů.
4. 6. 2020|

Ocenění Podnikatel roku získal zakladatel Kiwi Oliver Dlouhý

Vítězem ocenění EY Podnikatel roku za loňský rok se stal zakladatel a spolumajitel společnosti Kiwi Oliver Dlouhý. Prodejce letenek Kiwi.com patří mezi nejúspěšnější české start-upy se zákazníky po celém světě. Výsledky organizátoři vyhlásili v úterý večer v pražském paláci Žofín. Dlouhý bude v červnu reprezentovat Českou republiku na světovém finále soutěže v Monte Carlu.
4. 3. 2020|