TÉMA

Vir

Zájem o čtvrtou dávku proti covidu Válka překvapil. Máme, co dohánět, řekl Špičák

Zájem o čtvrtou dávku proti covidu byl hlavně v Praze a především v nemocnicích, ale i tak  ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) překvapil. Místopředseda výboru pro zdravotnictví Julius Špičák (ANO) upozornil na to, že Češi zaostávají v proočkovanosti za Západem. Doporučil nechat se otestovat na protilátky, než půjdou na další dávku, to Válek nepovažuje až tak za rozumné, očkování bere za nástroj prevence. Politici o tématu debatovali v Událostech, komentářích.
20. 7. 2022|

Američané zatkli podnikatele, po kterém pátrala ostravská policie kvůli údajnému půlmiliardovému podvodu

Policisté ve Spojených státech zatkli mezinárodně hledaného Wojciecha Smielaka, který se v USA skrýval zhruba jeden rok. Kontroverzní podnikatel stál v čele skupiny, která údajně připravila český stát o půl miliardy korun. Případ řeší Krajský soud v Ostravě. Ten v roce 2018 vydal na Smielaka mezinárodní zatykač, protože podnikatel přestal chodit k soudu a po propuštění z vazby uprchl ze země.
5. 8. 2020|

Fed rázně snížil základní sazbu, aby americká ekonomika lépe zvládla dopady šíření koronaviru

Americká centrální banka (Fed) v úterý kvůli negativním dopadům koronaviru na ekonomiku snížila základní úrokovou sazbu o půl procentního bodu do pásma 1,00 až 1,25 procenta. Potvrdila se tak naděje investorů, na jejímž základě americké akcie v pondělí výrazně rostly. Čekalo se však, že k rozhodnutí Fedu dojde později a bude mírnější.  Americký prezident Donald Trump v reakci uvedl, že snižování musí pokračovat. Po oznámení Fedu akciové indexy krátce vzrostly, později však začal jejich propad a den zakončily ve ztrátě necelých tří procent.
3. 3. 2020Aktualizováno3. 3. 2020, 22:02|