TÉMA

Zahraniční kapitál

30 let zpět: Stává se Československo kolonií německého kapitálu?

Zpravodajský Deník ČST se na začátku roku 1992 zabýval otázkou, zda je namístě znepokojovat se rostoucími ekonomickými a politickými ambicemi sjednoceného Německa. V tehdejším Československu strmě rostl vliv německého kapitálu, který se ze všech západních investorů zdaleka nejaktivněji zapojoval do privatizace tuzemských podniků. Na mezinárodní scéně pak vyvolal rozruch jednostranný postup Berlína při uznání nezávislosti Slovinska a Chorvatska.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
8. 1. 2022|

30 let zpět: Karlštejn obsadili ozbrojenci

Členové šermířského sboru Pravda zahájili manifestaci na Karlštejně. Protestovali proti smlouvě, jíž příslušný památkový ústav předal správu návštěv tohoto významného českého hradu do rukou německé firmy.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
1. 4. 2021|

30 let zpět: Proti vpádu zahraničního kapitálu jsme téměř bezmocní

Jak zachránit upadající podniky a současně zajistit, aby i nadále zůstaly součástí národního bohatství? Nad tím se zamýšlel zpravodajský miniseriál MONEY, jehož první díl byl věnován secesnímu hotelu Evropa na pražském Václavském náměstí.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
18. 2. 2020|