TÉMA

Psovod

V Horšovském Týně explodoval podomácku vyrobený výbušný systém, zranil jednoho muže

Na sídlišti v Horšovském Týně v noci na úterý zranil jednačtyřicetiletého muže podomácku vyrobený nástražný výbušný systém. Informovala o tom policie. Muž, který se vracel z práce, našel před bytovým domem papírovou krabičku. Když ji odstrčil nohou na stranu, explodovala a střepiny ho zranily v obličeji. Na místě zajistili policisté několik kriminalistických stop, které teď podrobí odborným expertizám. Případ prověřují krajští kriminalisté, požádali veřejnost o spolupráci.
20. 2. 2024Aktualizováno20. 2. 2024, 20:42|

Po požáru zahradního domu v Ústí nad Labem zůstali čtyři mrtví, z toho jsou dvě děti

V zahradní kolonii ve čtvrti Předlice v Ústí nad Labem byli v sobotu po požáru domku nalezeni čtyři mrtví lidé. Případ si na místě převzali krajští kriminalisté. Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová později uvedla, že šlo o dvě děti a dva dospělé.
18. 2. 2023Aktualizováno18. 2. 2023, 20:10|

Zachránili lidský život nebo pomáhají. Statečné psí srdce mají Brigitte, Bailey, Airys, Broník a ovčák Benji

Ocenění v anketě Statečné psí srdce získalo za loňský rok pět psů. Cenu si zasloužili záchranou lidských životů nebo pomocí nemocným. Třeba fenka Brigitte v létě našla seniorku ztracenou v brdských lesích, kolie Bailey zase pomáhá své majitelce s panickými záchvaty a zlatá retrívřice Airys působí v Česku i na Ukrajině jako canisterapeutický pes. Pořadatelé ankety v Praze rozdávali ceny psím hrdinům podvanácté.
21. 10. 2022|

Nejlepší policejní psi v Česku hledali na soutěži drogy a výbušniny. Zvítězili Ipos, Force Graf, Erik a Lex

Kousek od orlické přehrady v obci Solenice se ve čtvrtek konalo finále Policejního mistrovství České republiky psovodů se služebními psy. Čtyřnozí pomocníci a jejich pečovatelé se účastnili soutěže ve vyhledávání výbušnin, v poslušnosti a v nalezení omamných a psychotropních látek. Psí klání ale bylo otevřené a zapojili se i zástupci dalších bezpečnostních sborů, a to armády, Vězeňské služby, Celní správy a Vojenské policie. Organizátoři věří, že příští rok již bude mistrovství mezinárodní.
19. 9. 2021|

V Přerově explodovalo osobní auto. Výbuch podle policie způsobil nástražný systém

V pondělí večer v Sušilově ulici v Přerově explodovalo auto. Za výbuchem podle policie stál nástražný systém, uvedla v úterý policejní mluvčí Miluše Zajícová. Výbuch auta VW Transporter nedaleko obchodního domu nikoho nezranil. Policie případ vyšetřuje pro obecné ohrožení, za které pachateli hrozí až osm let vězení. Kriminalisté po něm nadále pátrají.
31. 8. 2021|

Afghánského vraha českého psovoda prý před smrtí zbili američtí vojáci, píše Respekt. A tlouct měli i Češi

Afghánského vojáka Vahidulláha Chána, který zastřelil českého psovoda, podle svědka při výslechu zbili vojáci USA. Chán krátce po výslechu americkými i českými vojáky zemřel na následky úderů do hlavy. Na základě dokumentů amerických vyšetřovatelů to v pondělním vydání píše týdeník Respekt. Zda se na bití podíleli i čeští vojáci, není jasné. Podle svědka měl ale po výslechu českými vojáky Chán na obličeji modřiny a krvácel. V místnosti pak vyšetřovatelé údajně nalezli stopy krve. Čeští vojáci, kteří výslech prováděli, ani Armáda ČR to nechtěli komentovat.
16. 2. 2020|