TÉMA

ČSOB Pojišťovna

Domy v záplavové zóně mohou být nepojistitelné, při jejich koupi se proto dá usmlouvat cena

Realitní makléři odhadují, že ročně se prodají až stovky nemovitostí sice za příznivou cenu, ale se skrytými problémy. Ty mohou odhalit až banky nebo pojišťovny – a pojistku pak zdražit nebo odmítnout. Týká se to například domů poblíž vody, kterým hrozí zaplavení.
11. 7. 2023|

Páteční bouře bylo slabé derecho, ozřejmili meteorologové. Vítr měl rychlost až 125 kilometrů za hodinu

Do kategorie bouří derecho zařadili meteorologové tu, která prošla Českem v pátek večer. Termínem derecho označují větrnou bouři postupující v páse o délce alespoň 400 kilometrů, v Česku se vyskytne zhruba dvakrát za rok. Po tom pátečním zůstaly škody za desítky milionů korun. Pojišťovny předpokládají, že další hlášení budou přibývat. Nejčastěji jde o zničené střechy, přístřešky a popadané stromy. Hasiči mají za sebou přes tisíc výjezdů.
23. 5. 2022Aktualizováno23. 5. 2022, 14:54|

Po vichřici pojišťovny evidují škody za desítky milionů korun, energetici odstranili většinu poruch

Bez dodávky elektrického proudu zůstávají v Česku po neděli kvůli silnému větru už jen některá místa, především chaty a chalupy. Po poledni se energetikům podařilo připojit většinu z více než dvou tisíc odběrných míst, kde přetrvávaly potíže. Pojišťovny hlásí škody za desítky milionů korun. Situace na železnici, kde vítr zkomplikoval dopravu, se stabilizovala a vlaky opět jezdí ve všech úsecích. V tomto týdnu má podle meteorologů vydatně sněžit, nejvíc sněhu by mělo napadnout na horách.
31. 1. 2022Aktualizováno31. 1. 2022, 15:02|

Energetici už na Vysočině opravili většinu poruch, které způsobil silný vítr. Neprůjezdná je jedna silnice

Na Vysočině už energetici opravili většinu poruch po pondělním silném větru, který vyvracel stromy na silnice i na dráty elektrického vedení. Bez energie bylo v úterý kolem 15:00 posledních asi 90 domácností. Bez proudu zůstávají také domácnosti na Zlínsku. Fouká i v Krkonoších a Orlických horách – kvůli větru zastavila lanovka na Sněžku, řidiči by měli být opatrní v některých horských úsecích. Pojišťovny dle prvních odhadů očekávají stovky škod za miliony korun.
29. 12. 2020Aktualizováno29. 12. 2020, 16:17|

Pojišťovny evidují po deštích z minulého týdne škody za desítky milionů korun

Přes tisíc škod za několik desítek milionů korun nahlásili pojišťovnám jejich klienti po prudkých deštích, které v minulém týdnu zasáhly republiku. Nejvíce případů je ze severní Moravy, jde především o vytopené garáže, sklepy a zahrady. Vyplývá to z ankety mezi největšími pojišťovnami. Ty už první škody vyřešily.
19. 10. 2020|

Jak získat pojistné po vichřici? Pozor na datum smlouvy

Pojišťovny už v této chvíli mají hlášeny desítky škod, které za sebou nechává řádění větru. Ten v Česku na mnoha místech přesáhl síly orkánu a meteorologové před ním dále varují. Vzniklé škodné události je každopádně potřeba hlásit příslušné pojišťovně vždy co nejdříve po jejich nafocení. Na aktuální situaci a na to, jak správně postupovat, se web ČT24 zeptal pojišťoven.
10. 2. 2020Aktualizováno10. 2. 2020, 15:53|