TÉMA

Comic-Con

Jsme dysfunkční rodina lůzrů, říkají herci z Červeného trpaslíka

V Praze „přistála“ část posádky těžařské lodi Červený trpaslík. O víkendu se totiž konal festival popkultury Comic-Con, k jehož hostům patřili i dva herci ze stejnojmenného britského sci-fi sitcomu. Oba – Chris Barrie, jehož diváci znají jako hologram Arnolda Rimmera, a Craig Charles, tedy v seriálu technik Dave Lister – poskytli při té příležitosti rozhovor.
8. 4. 2024|

Začíná pražský Comic-Con, hostí herce z Terminátora, Červeného trpaslíka i seriálu Dallas

V Praze se od pátku do neděle koná festival popkultury Comic-Con Prague. Program ocení nadšenci filmů, seriálů, komiksů nebo her s primárně sci-fi, fantasy či hororovou tematikou. Osobně se mimo jiné mohou setkat s herci ze sitcomu Červený trpaslík, seriálu Dallas a Herkules či filmu Terminátor.
5. 4. 2024|

Comic-Conu v Praze se účastní počítač z Červeného trpaslíka i voják cestující v čase z Terminátora

Podruhé se v Praze koná Comic-Con. Na své si přijdou fanoušci především žánrů fantasy a sci-fi. Festival popkultury soustředil do O2 universa komiksy, seriály, filmy i knihy a také hosty. Návštěvníci mají možnost setkat se s herci z filmů Terminátor, Harry Potter nebo seriálu Červený trpaslík.
15. 10. 2021|

Comic-Con je zpět v New Yorku. Fanoušci komiksů mohou předvést své kostýmy

Po dvou letech a loňském virtuálním setkání se fanoušci komiksů, filmu a úžasných kostýmů mohli vrátit do Kongresového centra Jacoba Javitse, kde se festival Comic-Con tradičně odehrává. I přesto, že účastníků akce je méně než v předchozích letech, organizátoři i fanoušci hovoří o velkém návratu do „normálu“. Zájemci o komiksovou kulturu mohou letos v New Yorku spatřit své oblíbené hrdiny do 10. října.
8. 10. 2021|

Comic-Con se poprvé vybarvil v Praze. Dorazil Superman, Hellboy i Gimli

Spider-Man a Batman na jednom místě? Ve filmu nepravděpodobné, na Comic-Conu v Praze realita. Tuzemská metropole o víkendu poprvé zažila akci, na níž se potkávají fanoušci popkulturních fenoménů z oblasti komiksu, sci-fi, fantasy či počítačových her. Comic-Con se v zahraničí pořádá už půlstoletí. Typická navíc pro tyto akce je hojná účast lidí v převlecích za hrdiny – některé kostýmy a masky mají přitom velmi blízko k filmovým předobrazům. A ani česká premiéra Comic-Conu v areálu O2 Universa se bez toho neobešla, stejně tak nechyběli známí herci či uspěšní autoři komiksů.
9. 2. 2020|