TÉMA

Róbert Čuma

Brno schválilo směnu nemovitostí, díky které se bude moci začít stavět dlouho plánovaný koncertní sál

Zastupitelé Brna schválili směnu nemovitostí s vlastníkem hotelu International. Odblokuje se tak plánovaná stavba Janáčkova kulturního centra. Město získá pozemek s bývalou trafostanicí poblíž koncertního sálu a pozemek se schodištěm, firma HIB Development jako vlastník hotelu za to dostane čtyřpodlažní budovu ve Starobrněnské ulici a městu doplatí přes 39 milionů korun. Stavba by mohla začít v září a potrvá zhruba do poloviny roku 2025.
5. 4. 2022|

Návrh Janáčkova kulturního centra se opět změnil. Práce by měly začít na jaře 2022

Brno získalo stavební povolení pro koncertní sál filharmonie. Druhá etapa projektu stavby Janáčkova kulturního centra naváže na vybudované podzemní garáže v prostoru mezi Veselou a Besední ulicí v centru města. Primátorka Markéta Vaňková (ODS) doufá, že stavební práce začnou nejpozději na jaře 2022. Návrh koncertního sálu se kvůli soudním tahanicím změnil, vycházet bude víc z původního návrhu Atelieru M1 architekti.
11. 6. 2020Aktualizováno11. 6. 2020, 17:23|

Soud v Brně začal řešit spor města a podnikatele Procházky o pozemky za Lužánkami

Městský soud v Brně začal řešit spor, komu patří silnice nebo parkoviště v lokalitě Ponava za Lužánkami. Určovací žalobu na vlastnictví komunikací na pozemcích města podalo Brno kvůli dlouhodobým sporům se společností Czechcity podnikatele Libora Procházky.
19. 2. 2020|

Do židenických kasáren se možná vrátí uniformy. Policisté v nich chtějí vybudovat sídlo pro 800 lidí

Část kasáren v brněnských Židenicích by chtěli využít policisté jako sídlo městského ředitelství. Řeší už proto s městem směnu pozemků a uzavřeli smlouvu o vzájemné spolupráci. Podle magistrátu jsou teď zadané znalecké posudky, aby byla určena hodnota jak majetku města, tak policie. Kasárna pochází z 20. let minulého století.
5. 2. 2020|