TÉMA

Příměstský tábor

Rodiče si letos za letní tábory připlatí. Míst přesto rychle ubývá

Pobytové letní tábory v Česku hlásí kapacity naplněné z více než padesáti procent. České televizi to potvrdil předseda Asociace dětské rekreace Miroslav Topinka. Volná místa už podle oslovených pořadatelů zbývají především v druhé polovině prázdnin. Podle organizátorů, které ČT oslovila, si letos rodiče připlatí – průměrná cena se u pobytových táborů pohybuje v rozmezí 3,5 až 5,5 tisíce korun za týden.
20. 4. 2024|

Soud zmírnil trest instruktorce za popálení dětí na táboře

Odvolací Krajský soud v Plzni zmírnil trest instruktorce Lucii Skořené za popálení dětí při nepovedeném chemickém pokusu v rokycanském příměstském táboře v roce 2019. Původní trest osmnáct měsíců s dvouletou zkušební dobou zmírnil na podmínečný desetiměsíční trest se zkušební dobou patnáct měsíců. Rozsudek je pravomocný. Informovala o tom Mladá fronta DNES. Táborovou vedoucí Martinu Skočilovou soudci potrestali pravomocně loni v listopadu, kdy jí soud vyměřil dva roky vězení s tříletou zkušební lhůtou a tříletý zákaz pořádání táborů pro děti.
12. 5. 2023|

Za popálení dětí při chemickém pokusu potrestal soud vedoucí tábora podmínkami

Dvě vedoucí příměstského tábora, na kterém se v srpnu 2019 při chemickém pokusu popálily tři děti, rokycanský okresní soud potrestal podmíněnými tresty a několikaletými zákazy pořádání táborů. Nejvážněji byla tehdy zasažena šestiletá dívka, kterou oheň popálil na 43 procentech těla. Osmiletého chlapce a stejně staré děvče oheň zasáhl na dvou a pěti procentech těla. Obžalovaným vedoucím, které se jednání soudu opět neúčastnily, hrozilo za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti až čtyřleté vězení. Rozsudek není pravomocný.
22. 7. 2022Aktualizováno22. 7. 2022, 12:43|

Jarní příměstské tábory kvůli velkému zájmu přidávají turnusy, některým nestačí prostory

O jarní příměstské tábory je především v Praze stále větší zájem. Někteří organizátoři se proto rozhodli zvýšit počet turnusů. Jiným zase nestačí pro zájemce prostory. Podobně jako letní se i jarní příměstské tábory zaměřují různými směry. Děti se mohou věnovat například sportu, přírodním vědám nebo tvoření.
1. 2. 2020|