TÉMA

Zajímavosti

Digitální Persefona provází turisty mezi krápníky. Řekové zaměstnali v jeskyních robota

V makendonské části Řecka na severu země se nachází mýty opředené jeskyně Alistrati. Světový primát si ale zapsaly z jiného důvodu; jde vůbec o první podzemní systém na světě, kde turisty provází místo člověka robot Persefona. Disponuje interaktivní mapou, umí odpovídat na dotazy turistů a je schopný předat informace o historii, mytologii a přírodním bohatství tohoto jeskynního systému.
19. 8. 2021|

Následky pandemie doléhají i na televizní reportéry

Pandemie covidu-19 plní nemocnice nejen v České republice, ale i v zahraničí. Práci zdravotníků pod náporem i příběhy pacientů tak sledují novináři po celém světě. Do nemocnic se dostala i reportérka americké stanice CNN Sara Sidnerová, která zažila válku, bombardování i smrt. Její svědectví důsledků pandemie covidu-19 ale tyto zkušenosti předčila.
20. 1. 2021|

Moderátor BBC podle sítí brilantně shrnul uplynulý rok. Nejdřív mlčel, potom řekl „sbohem“

Události roku se v redakcích dají rekapitulovat různě. Rok 2020 byl tak či onak těžký pro leckoho. Jak tedy shrnout něco, co si mnozí raději nechtějí připomínat? Moderátor BBC se rozhodl pro lakonickou výpustku.
13. 1. 2021|
Sociální sítě

Novinářku napálil vlastní štáb, ukázal jí údajně vraždícího koalu

Na žerty může dojít i při zdánlivě vážném natáčení. Přesvědčila se o tom reportérka skotské ITV v Austrálii, kde připravovala reportáž o zvířatech ohrožených tamními rozsáhlými požáry. Netušila ale, že ochránci přírody na ni připravili vtípek – a to s jejími vlastními kameramany.
22. 1. 2020|