TÉMA

Asseco Central Europe

BIS postupovala podle zákona, o sledování lidí nešlo, uvedl výbor k systému dálničních známek

Bezpečnostní informační služba (BIS) postupovala v souvislosti se zakázkou na elektronické dálniční známky v souladu se zákonem. V usnesení to ve čtvrtek uvedl sněmovní bezpečnostní výbor, který si na jednání pozval ředitele civilní kontrarozvědky Michala Koudelku a ministra dopravy Karla Havlíčka (za ANO).
6. 2. 2020|

Odvolaný Kremlík náměstkem nebude, resorty se neslučují, prohlásil Babiš

Vicepremiér a současný ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) se ujal funkce ministra dopravy. Nahradil tak Vladimíra Kremlíka (za ANO), kterého premiér Andrej Babiš (ANO) odvolal kvůli zakázce k elektronickým dálničním známkám. Havlíček povede resorty dopravy a průmyslu současně. Že by se měl Kremlík stát Havlíčkovým náměstkem, premiér při uvedení nového ministra do funkce vyvrátil. ANO podle něj nedává trafiky, žádné nové politické náměstky nejmenuje.
24. 1. 2020Aktualizováno24. 1. 2020, 21:24|

Zakázka na IT systém elektronických dálničních známek bude zrušena bez sankce, říká Havlíček

Zakázka na IT systém k elektronickým dálničním známkám bude zrušena bez jakékoliv sankce. Po pátečním uvedení do funkce ministra dopravy to řekl vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) se původně na dodávce a provozu systému za 401 milionů korun dohodl s firmou Asseco Central Europe, podle Havlíčka bude zakázka po konstruktivní dohodě s firmou ukončena bez toho, aby stát platil penále.
24. 1. 2020Aktualizováno24. 1. 2020, 12:38|

Zakázka na systém k elektronickým dálničním známkám bude zrušena, oznámil Havlíček

Kontroverze kolem zakázky na IT systém k elektronickým dálničním známkám vyústí v její konec. Poté, co softwarová společnost Asseco Central Europe ve středu oznámila, že je ochotná od smlouvy odstoupit bez náhrady, vicepremiér a budoucí ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO) potvrdil, že zakázka bude zrušena. Uvedl, že personální otázky na ministerstvu začne řešit po svém pátečním uvedení do funkce.
23. 1. 2020Aktualizováno23. 1. 2020, 21:31|

Kremlík kvůli dálničním známkám skončí na ministerstvu dopravy, nahradí ho Havlíček

Premiér Andrej Babiš (ANO) podal návrh na odvolání ministra dopravy Vladimíra Kremlíka (za ANO) kvůli pochybením v zakázce na IT systém k dálničním známkám. Trvale nahradit ho má šéf resortu průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). Prezident Miloš Zeman oba návrhy přijal.
20. 1. 2020Aktualizováno20. 1. 2020, 23:08|