TÉMA

Pavel Nárožný

Nejvyšší soud odmítl dovolání doživotně odsouzeného vraha Nárožného

Nejvyšší soud odmítl dovolání Pavla Nárožného, který si odpykává doživotní trest za vraždu manželů z Přerova v roce 2009. Nárožný se teď může obrátit ještě na Ústavní soud.
10. 1. 2023|

Dvojnásobný vrah se brání doživotí, podal dovolání. Trest posoudí Nejvyšší soud

Případ vraha manželů z Přerova míří k Nejvyššímu soudu. Odsouzený Pavel Nárožný podal dovolání proti doživotnímu trestu. Ten mu uložil Vrchní soud v Olomouci na konci minulého roku. Informaci České televizi potvrdila mluvčí Krajského soudu v Ostravě Martina Schwettrová. Nárožný zavraždil svého otce a jeho manželku v roce 2009, jejich těla se dodnes nenašla. Od začátku procesu vinu popírá. Doživotní trest zahrnuje i pravomocný rozsudek za přípravu vraždy jeho tety v délce 13 let.
5. 4. 2022|

Vrchní soud v Olomouci uložil Pavlu Nárožnému za vraždu manželů z Přerova doživotí

Vrchní soud v Olomouci uložil doživotní trest Pavlu Nárožnému za vraždu manželů z Přerova, vyhověl tak žalobci, který nejvyšší trest požadoval. Ostravský krajský soud šestačtyřicetiletému muži původně uložil výjimečný souhrnný trest 25 let vězení. Obžalovaný vinu po celou dobu desetiletého procesu odmítal a žádal zproštění. Uložený trest zahrnuje i jeho předchozí pravomocné odsouzení za přípravu vraždy jeho tety v délce 13 let. K dvojnásobné vraždě došlo v roce 2009, těla manželů se však dodnes nenašla.
9. 12. 2021Aktualizováno9. 12. 2021, 15:48|

Za dvojnásobnou vraždu soud uložil výjimečný trest 25 let vězení

Krajský soud v Ostravě odsoudil k výjimečnému trestu 25 let vězení Pavla Nárožného za dvojnásobnou vraždu starou dvanáct let. Podle soudu muž zavraždil v roce 2009 v Přerově svého otce a jeho manželku. Těla obětí se nikdy nenašla. Obžalovaný vinu celou dobu odmítal a tvrdil, že jeho otec žije. Vynesený verdikt není pravomocný a Nárožný se na místě odvolal. Trest je takzvaně souhrnný, nezávisle na tomto případu byl totiž Nárožný pravomocně odsouzen za přípravu vraždy své tety.
5. 2. 2021Aktualizováno5. 2. 2021, 13:22|

Vrchní soud poslal Pavla Nárožného za přípravu vraždy na třináct let do vězení

Vrchní soud v Olomouci definitivně odsoudil Pavla Nárožného z Přerova ke třinácti letům vězení za přípravu vraždy své tety. Žena spravovala majetek po zavražděném otci obžalovaného. Příbuznou chtěl připravit o život v době, kdy mu soud nařídil, aby se vystěhoval z domu, který obýval po vraždě svého otce a jeho manželky. Souzen je Nárožný i za tuto dvojnásobnou vraždu, verdikt zatím nepadl.
16. 1. 2020|