TÉMA

Prošetření

Místopředseda Senátu Růžička podal podnět kvůli jednání Doubravy na Krymu

Místopředseda Senátu Jiří Růžička (klub STAN) podal podnět senátnímu mandátovému výboru k prošetření kvůli jednání senátora Jaroslava Doubravy (Severočeši) na Ruskem okupovaném Krymu. Doubrava se tam podle informací Deníku N setkal se šéfem tamní ruské administrativy Sergejem Aksjonovem. Podle Růžičky je toto setkání nepřípustné. Rusko okupuje ukrajinský Krym od roku 2014 a od února vede proti Ukrajině útočnou válku.
6. 8. 2022|

Biden v texaském Uvalde uctil památku obětí útoku. Postup složek při zásahu prošetří ministerstvo

Americký prezident Joe Biden s manželkou položili květiny u základní školy v texaském městě Uvalde, kde 18letý útočník v místní základní škole zastřelil 19 dětí a dvě učitelky. Americké ministerstvo spravedlnosti oznámilo, že prošetří postup zasahujících složek při útoku ve škole.
29. 5. 2022Aktualizováno29. 5. 2022, 23:59|

Advokátní komora chce, aby odposlechy v brněnské věznici prošetřil ministr a sněmovní komise

Česká advokátní komora (ČAK) vyzve ministra spravedlnosti i sněmovní komisi pro kontrolu odposlechů, aby prošetřili odposlouchávání výslechových místností v brněnské vazební věznici. Komora už dříve zdůraznila, že pokud obviněný nemůže mluvit se svým obhájcem důvěrně, jde o porušení jeho ústavního práva na obhajobu i na spravedlivý proces.
16. 12. 2021|

Írán začal zatýkat viníky sestřelení letadla. Stroj zasáhly dvě rakety, píše list The New York Times

Írán potrestá ty, kdo jsou zodpovědní za sestřelení ukrajinského letadla. V televizním projevu to v úterý řekl íránský prezident Hasan Rouhání. Letadlo sestřelila íránská protivzdušná obrana minulou středu, o život přišlo všech 176 lidí na palubě. Rouhání řekl, že tragická událost bude pečlivě prošetřena.
14. 1. 2020Aktualizováno14. 1. 2020, 21:41|