TÉMA

Hmotné rezervy

Obsah hmotných rezerv se má změnit, navýšit by se mohly zásoby potravin

Složení státních hmotných rezerv se má proměnit. Výrazně má přibýt například potravin a stát chce také pokračovat v prodeji nepotřebných kovů. V zásobách by se naopak mohly objevit jiné. Samotná obměna ale nebude rychlá.
7. 2. 2021|

Případ české nafty v Bavorsku zamíří k soudu. Státní zástupce podal obžalobu

Státní zástupce obžaloval v kauze uskladnění české nafty v Německu čtyři lidi a jednu firmu. Viní je z podvodu spáchaného organizovanou skupinou. Žalobce Tomáš Minx o tom informoval na webu Vrchního státního zastupitelství v Praze. Případ bude řešit pražský městský soud.
25. 11. 2020|
Události komentáře

Respirátorů bylo ve skladech tolik, kolik chtělo ministerstvo zdravotnictví, řekl šéf správy rezerv

Respirátorů bylo ve státních rezervách deset tisíc, protože takovou potřebu stanovilo ministerstvo zdravotnictví, řekl v Událostech, komentářích ředitel Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr. Požadavky se podle něj nezměnily od roku 2006. Je ale přesvědčen, že pokud koncem týdne dorazí dodávky z Číny, které slibuje vláda, bude materiálu dost. Zatím ale zní kritika z nejrůznějších stran včetně lékáren nebo odborů sdružujících prodavače.
19. 3. 2020|
OVM

Hamáček se chce bavit o důchodové reformě. Žádnou nenabízíte, namítá opozice

Předseda vládní ČSSD Jan Hamáček si pochvaluje výsledky státního rozpočtu, šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a předseda STAN Vít Rakušan současný kabinet kritizují za to, že nemyslí na budoucnost. V Otázkách Václava Moravce hosté debatovali o důchodové reformě i reorganizaci policie, řeč přišla i na superhrubou mzdu či stravenky.
12. 1. 2020|