TÉMA

Klárov

Studenti několika vysokých škol stávkují za klima, upozorňují i na postoj vlády

Studentští aktivisté zahájili ve středu na pražském Klárově třídenní stávku za klima. Vysokoškoláci protestují na univerzitách celkem v pěti městech kvůli klimatické krizi, která se podle nich zhoršuje. Upozornit chtějí třeba na nespravedlnost a neudržitelnost současného společenského nastavení. Během zahájení představili své požadavky zástupci hnutí Univerzity za klima, které stávku organizuje. Po úvodních proslovech se studenti rozešli na jednotlivé fakulty, kde stávka probíhá.
15. 11. 2023|

Na pražskou Malou Stranu se vrátily tramvaje o týden dřív. Data z uzavírky poslouží k rozhodování o trvalém omezení pro auta

V Praze na Malé Straně od pondělí po dvou měsících oprav kolejí mezi Klárovem a Újezdem opět jezdí tramvaje. Výluka měla původně trvat do 1. dubna, díky dobrému počasí ale pražský dopravní podnik zrekonstruoval tramvajovou trať o týden dřív. V době oprav Praha sbírala data o okolní dopravě, na jejich základě chce podle náměstka primátora pro dopravu Zdeňka Hřiba (Piráti) zavést opatření, která by vedla ke zklidnění provozu v širším centru města.
27. 3. 2023|

Tramvaje se na Malou Stranu vrátí o týden dřív. Opravu se podařilo zkrátit

Provoz tramvají se na pražskou Malou Stranu vrátí v pondělí 27. března, téměř o týden dříve proti plánu. Opravu frekventované trati z Klárova na Újezd se podařilo díky dobrým klimatickým podmínkám zkrátit, informovala v pátek mluvčí Dopravního podniku Praha (DPP) Aneta Řehková. Původně měla být trať zprovozněna v sobotu 1. dubna.
10. 3. 2023|

Na Malou Stranu v Praze nebudou až do konce března jezdit tramvaje

V Praze začala oprava frekventované tramvajové trati z Klárova na Újezd na Malé Straně. Výluka má trvat až do konce března. Linky číslo 12, 15, 20, 22, 23, noční 97 i historická linka 42 budou jezdit po objízdných trasách, změny čekají i autobusovou linku 194.
30. 1. 2023|

V Praze se sešli odpůrci opatření proti koronaviru. Protestovali na náměstí Republiky i Klárově

Navzdory omezením počtu účastníků se ve středu konalo v Praze několik demonstrací mířených právě proti opatřením, která vláda přijala v rámci boje s koronavirem. Protestní shromáždění se ale obešla bez významnějších konfliktů. Pandemie ovšem v Česku nepolevuje, do středečního večera hygienici odhalili 8244 nových případů koronaviru. Stále rychle přibývá hospitalizovaných, pokračuje také strmý nárůst počtu úmrtí.
28. 10. 2020Aktualizováno28. 10. 2020, 19:50|

„Rozklad politické kultury nelze tolerovat.“ V Praze se znovu demonstrovalo proti Babišovi

V Praze se konala další ze série demonstrací za odstoupení premiéra Andreje Babiše (ANO), kterou organizuje spolek Milion chvilek. Protestující zamířili z Václavského náměstí ke Strakově akademii. Tam s projevy vystoupili opoziční politici.
17. 12. 2019Aktualizováno17. 12. 2019, 21:20|