TÉMA

Krajské státní zastupitelství v Praze

Nemocnice obviněná z podvodného vykazování zdravotní péče se dohodla na peněžitém trestu 15 milionů korun

Nemocnice Na Pleši v Nové Vsi pod Pleší na Příbramsku se se státním zastupitelstvím dohodla na patnáctimilionovém peněžitém trestu. Vyplývá to z vyjádření Jiřího Wažika, mluvčího Krajského soudu v Praze, pro Českou televizi. Dohodu o vině a trestu ještě bude schvalovat soud. Obvinění z podvodu kvůli vykazování fiktivní zdravotní péče čelí kromě nemocnice bezmála šedesát lidí. Jde hlavně o lékaře, zdravotní sestry a některé pacienty.
8. 9. 2023|

Muž, který způsobil miliardový požár hal v Mladé Boleslavi, půjde do vězení

Muž z Českolipska, který loni v lednu založil požár skladovacích hal v Mladé Boleslavi, půjde na sedm let do vězení. Trest je souhrnný i za předcházející trestnou činnost. České televizi to sdělil Zbyněk Vondra z dozorového Krajského státního zastupitelství v Praze. Trest je už pravomocný. Muž podle obžaloby způsobil škodu za 1,2 miliardy korun. Oheň zasáhl průmyslové prostory v ulici Nádražní, které využívá mimo jiné i firma vyrábějící interiérové díly pro Škoda Auto. Nedostatek dílů ovlivnil výrobu automobilky.
28. 4. 2023|

Státní zastupitelství se musí omluvit Rathovi za výroky žalobce Jiráta

Krajské státní zastupitelství v Praze (KSZ) se musí veřejně omluvit odsouzenému exhejtmanovi Davidovi Rathovi za mediální výroky státního zástupce Petra Jiráta. Rozhodl tak Obvodní soud pro Prahu 1, který tak z větší části vyhověl Rathově žalobě na ochranu osobnosti. Podle nepravomocného verdiktu má státní zastupitelství Rathovi uhradit také náklady vynaložené na soudní řízení.
6. 12. 2019|