TÉMA

Regulátor

Vývoj umělé inteligence doprovázejí závody ve zbrojení, říká šéf úřadu pro kyberbezpečnost

Technologie se staly nástrojem geopolitiky a při vývoji umělé inteligence v současnosti vedou Spojené státy a Čína závody ve zbrojení, které se dají srovnat se sovětsko-americkým soupeřením v čase studené války. V Událostech, komentářích to prohlásil ředitel Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) Karel Řehka.
2. 12. 2021|

Senátoři chtějí zpřísnit ochranu zákazníků proti energošmejdům, novelu vrátili sněmovně

Senátoři projednali novelu, jejímž cílem je zlepšit ochranu zákazníků na trhu s energiemi. Požadují ale přísnější pravidla, a proto ji s pozměňovacím návrhem vrátili poslancům. Horní komora zároveň podpořila uzákonění 26. června jako Dne odchodu okupačních vojsk. Naopak vytkla vládě nedostatečně zajištěnou přípravu českého předsednictví EU.
25. 8. 2021Aktualizováno25. 8. 2021, 17:14|

Huawei žaluje amerického regulátora. Podle čínské firmy zákazy porušují zákony

Čínská společnost Huawei zažalovala americký regulační orgán – Federální komisi pro komunikace (FCC), který ji označil za hrozbu pro národní bezpečnost USA. Regulátor také doporučil nahradit čínské vybavení v telekomunikačních sítích jiným zařízeními. Už v březnu firma Huawei zažalovala americkou vládu za zákaz používání jejích výrobků federálními úřady.
5. 12. 2019|