TÉMA

Haiyan

Téměř sto tisíc lidí na Filipínách opustilo domovy kvůli tajfunu

Skoro 100 tisíc lidí bylo na Filipínách preventivně evakuováno kvůli tajfunu Rai, který ve čtvrtek udeřil na filipínskou pevninu. Živel s sebou přinesl přívalové deště a s nimi spojenou hrozbu rozsáhlých záplav. Informovala o tom agentura Reuters.
16. 12. 2021|

Tajfun na Filipínách má několik obětí. Zasáhl i turisty vyhledávané ostrovy Boracay a Coron

Tajfun Phanfone, který se v posledních dvou dnech přehnal přes Filipíny, za sebou zanechal nejméně šestnáct obětí. Podle agentury AFP to oznámily filipínské úřady. Agentura Reuters s odvoláním na krizové složky píše o třinácti potvrzených obětech. Tajfun se zároveň z Filipín přesunul nad Jihočínské moře, nejvážněji zasažené oblasti ale byly ve čtvrtek ráno stále bez internetu či telefonního spojení.
26. 12. 2019|

Na Filipíny udeřil tajfun Kammuri. Letiště v Manile přeruší provoz

Na východní pobřeží středních Filipín udeřil silný tajfun Kammuri. Z nejvíce ohrožených oblastí místní úřady evakuovaly již na 200 tisíc lidí, napsal server BBC. Bouři doprovázejí intenzivní srážky, vítr o rychlosti 175 kilometrů v hodině dosahuje v nárazech až 240 kilometrů za hodinu. Vedení mezinárodního letiště v Manile oznámilo, že v úterý na dvanáct hodin zcela přeruší letecký provoz. Živel také částečně narušil Hry jihovýchodní Asie, které na souostroví začaly v sobotu.
2. 12. 2019|