TÉMA

An-Nusra

Soud poslal bývalého pražského imáma Shehadeha za pomoc teroristům na 10 let do vězení

Soud poslal bývalého imáma Samera Shehadeha na deset let do vězení za účast na teroristické skupině a financování terorismu. Vyhověl tak návrhu žalobce. Samerovu bratru Omarovi uložil jedenáctiletý trest, švagrová Fatima Hudková má jít do vězení na šest let. Rozsudek není pravomocný - Shehadeh a obhájci zbylých obžalovaných se proti němu na místě odvolali, žalobce si pro případné odvolání ponechal lhůtu.
28. 2. 2020Aktualizováno28. 2. 2020, 14:30|

Šaríu po dobrém i po zlém. Peníze z charity posílal bývalý pražský imám džihádistům, tvrdí obžaloba

V úterý začíná soud projednávat případ bývalého pražského imáma Sámera Shehadeha. Ten podle obžaloby pomohl svému bratrovi a švagrové dostat se do Sýrie mezi teroristy, aby se jimi sami stali. Navíc džihádistům posílal peníze vybrané mezi muslimy na charitativní účely. Dosud neznámé detaily případu zjišťoval Ondřej Golis z týmu Reportérů ČT.
6. 1. 2020|

Bývalý pražský imám obžalovaný z pomoci teroristům zůstává ve vazbě

Bývalý pražský imám Samer Shehadeh, jenž je obžalován kvůli tomu, že se dal na stranu teroristů, zůstává ve vazbě. V pátek o tom rozhodl pražský městský soud, napsal server Seznam Zprávy. Obžalobu trojice Čechů, kteří se přidali k teroristům a podíleli se na jejich financování, začne soud projednávat v lednu.
29. 11. 2019|