TÉMA

PS/SPOLU

Éra Smeru končí, volby vyhráli Obyčajní ľudia. Liberální koalici parlament těsně unikl

Opoziční hnutí Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) zvítězilo ve slovenských volbách. Na druhém místě skončil dlouholetý hegemon Smer-SD se svým nejslabším volebním výsledkem. Čtyři setiny procenta chyběly k zisku mandátů liberální koalici PS-Spolu. K volbám přišlo téměř 66 procent Slováků. Matovič už oznámil, že o vládě bude jednat se stranami Sme rodina, Sloboda a Solidarita a Za ľudí. Neplánuje zavádět registrovaná partnerství nebo přistoupit na kvóty na přerozdělování žadatelů o azyl.
29. 2. 2020Aktualizováno1. 3. 2020, 15:19|

Ostrá debata před volbami. „Hrozí nám chaos, nestabilita, amatérismus,“ varuje Pellegrini

Rozhodnutí parlamentu o zavedení dodatečné penze pro důchodce či téma migrace vyostřily úterní televizní debatu lídrů pěti slovenských stran s nejvyššími preferencemi podle průzkumů před sobotními volbami do sněmovny. Volební kampaň v zemi pod Tatrami vyvrcholí ve středu.
25. 2. 2020|

Průzkum: U rozhodnutých voličů do třiceti let na Slovensku vede Kotleba

Krajně pravicová Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Mariana Kotleby by měla mezi rozhodnutými mladými voliči do třiceti let největší podporu ze všech dalších stran. Vyplývá to z výsledků průzkumu agentury Focus pro Radu mládeže Slovenska, o nichž informují tamní média. Parlamentní volby se na Slovensku uskuteční už za tři měsíce.
28. 11. 2019|