TÉMA

Udržitelný rozvoj

Začala světová výstava Expo 2020. Poprvé ji hostí arabská země

V Dubaji se návštěvníkům otevřely brány světové výstavy Expo 2020, která potrvá do konce března příštího roku. Na dvojnásobku rozlohy Monaka vystavuje skoro dvě stě zemí, z nichž šedesát včetně Česka postavilo vlastní pavilony. Mottem Expa je propojování myšlenek a vytváření budoucnosti. Výstava má tři podtémata –⁠ udržitelnost, mobilitu a příležitosti –⁠ přičemž každé má vlastní pavilon. Ten pro udržitelnost nese název Terra a v této oblasti se nachází i český pavilon zvaný Czech Spring, oznámila kancelář generálního komisaře české účasti v Dubaji.
1. 10. 2021Aktualizováno1. 10. 2021, 20:24|

EU by měla být lídrem v přechodu na udržitelný rozvoj, uvedli prezidenti zemí Unie ke Dni Evropy

Evropská unie by měla být světovým lídrem v přechodu na udržitelný a klimaticky neutrální rozvoj. Ve společném prohlášení to uvedli prezidenti zemí Evropské unie včetně české hlavy státu Miloše Zemana. Dokument vydali k nedělnímu Dni Evropy a ke konferenci o budoucnosti Evropy, která v neděli začíná.
8. 5. 2021|

Ekonom Jeffrey Sachs: Česko je téměř na špici udržitelného rozvoje

Česko dělá málo v boji proti klimatickým změnám, v ostatních indikátorech udržitelného rozvoje ale patří ke světové špičce. Na Fóru pro udržitelný rozvoj to uvedl uznávaný americký ekonom Jeffrey Sachs. Podle něj se o klimatické politice EU bude rozhodovat ve státech, které se nyní spoléhají na spalování uhlí při výrobě elektrické energie, jako je i Česká republika.
22. 11. 2019|