TÉMA

Hasičský sbor

Kvůli smrti Tyrea Nicholse přišli o místo tři záchranáři a další policisté

Kvůli smrti Tyrea Nicholse po policejním zásahu v Memphisu přišli o místo tři záchranáři z hasičského sboru. Podle vedení hasičů nedodrželi při výjezdu úřední postupy, uvedla v pondělí agentura AP. Policie oznámila, že pozastavila ze služby dalšího, sedmého, policistu, aniž by zveřejnila další podrobnosti.
31. 1. 2023|

My na rozhodnutí máme sekundy. Ti, kdo ho pak zkoumají, na to mají i roky, říká šéf hasičů

Zasahující jednotka v Koryčanech nepochybila, tvrdí generální ředitel hasičského sboru Vladimír Vlček. Během výbuchu plynu tam zemřeli dva hasiči a dva se těžce zranili. Zranění utrpěli také další dva lidé. V pořadu Interview ČT24 si Vlček také postěžoval, že sboru chybí peníze a technika. „Lidé, kteří nasazují vlastní život, si to zaslouží.“ Rozhovor s ním vedla Zuzana Tvarůžková.
17. 9. 2021|

Reportéři ČT: Hasiči podepsali smlouvy bez tendrů za desítky milionů korun. Případem se zabývá antimonopolní úřad

Aby mohli hasiči při požárech zasahovat co nejrychleji, využívají pulty centralizované ochrany, na které jsou napojeny střežené objekty. Na rozdíl od policie však tyto pulty nevlastní. Služby pro ně provozují soukromé firmy a hasiči na ně nevyhlašují veřejná zadávací řízení. V poslední době tak podepsali smlouvy bez tendrů za desítky milionů korun s firmou Patrol Group z Jihlavy – právě tam ale v minulosti působil současný generální ředitel hasičského sboru. Případem se už zabývá Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Tématu se v pořadu Reportéři ČT věnoval Dalibor Bártek.
8. 6. 2021Aktualizováno8. 6. 2021, 12:20|

Při požáru ubytovny v Teplicích se dvanáct lidí nadýchalo kouře

Ubytovnu v Teplicích odpoledne zasáhl požár. Dvanáct lidí, včetně pěti dětí, se nadýchalo kouře. Hasiči evakuovali celkem 30 lidí. O neštěstí informovali Milan Rudolf z krajského hasičského sboru a mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Prokop Voleník.
19. 11. 2019|