TÉMA

Přemysl Sobotka

Senát si připomněl mnichovskou dohodu. Její podpis nese zásadní odkaz pro současnost, uvedl Vystrčil

Výročí podpisu mnichovské dohody nese zásadní a důležitý odkaz pro současnost, uvedl při setkání k 85. výročí dohody o postoupení pohraničních území Československa Německu předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Podle něj je třeba klást si otázky, zda jsou Češi schopni nevykládat si historii tak, jak se zrovna hodí, zda jsou v současnosti schopni čelit politice ústupků a zda jsou schopni čerpat z chyb minulosti, přiznat si je a neopakovat je.
29. 9. 2023Aktualizováno29. 9. 2023, 16:03|

Za vrtulník se záchranářem na laně bude platit Liberecký kraj sám. Od státu už by region peníze nedostal

Speciální zásahy letecké záchranné služby, při kterých se člen posádky musí dostávat k pacientovi po laně, bude Liberecký kraj platit od příštího roku ze svého rozpočtu. S ministerstvem zdravotnictví a společností DSA proto uzavře nad rámec nového tendru dohodu. Řeší tak situaci, kdy stát rozhodl, že v kraji už tyto služby platit nebude.
7. 2. 2020|

Nebál se jít vlastní cestou a okouzloval humorem. Kolegové vzpomínají na Jaroslava Kuberu

Ve věku 72 let zemřel předseda Senátu Jaroslav Kubera (ODS). Političtí souputníci na něj vzpomínají jako na svéráznou osobnost, která se nebála jít vlastní cestou. Oceňují i jeho smysl pro humor. Podle stranických kolegů byl vášnivým obhájcem demokracie a svobody.
20. 1. 2020Aktualizováno20. 1. 2020, 23:11|

Senát si připomíná sametovou revoluci. Jsme součástí třicetileté obnovy demokracie v Česku, řekl Kubera

Senát podle svého předsedy Jaroslava Kubery (ODS) bude vždy hájit demokratické principy a bude pojistkou ústavnosti, snahy o jeho likvidaci je podle něj třeba odmítnout. Horní komora je součástí třicetileté obnovy demokracie v Česku, řekl předseda Senátu při slavnostním shromáždění ke 30. výročí pádu komunistického režimu v roce 1989.
14. 11. 2019Aktualizováno14. 11. 2019, 12:35|