TÉMA

Tomáš Jarkovský

Kandidáti na poslance chtějí policistům ubrat byrokracii. Neshodnou se, jestli má policie vážný podstav

Zvýšení prestiže policejního sboru a také zmenšení byrokracie spojené s jejich prací považují politici, kteří se ucházejí o poslanecká křesla, za nejlepší recept, jak přilákat nové lidi k práci u republikové policie. Bezpečnost s důrazem na poměry u policie byla jedním z hlavních témat debaty lídrů kandidátek z Královéhradeckého kraje. Jejími hosty byli Ivan Adamec (SPOLU), Jan Birke (ČSSD), Klára Dostálová (ANO), Tomáš Jarkovský (PŘÍSAHA), Martin Jiránek (PirátiSTAN), Vladimíra Lesenská (SPD) a Zdeněk Ondráček (KSČM). Moderoval ji Martin Řezníček.
18. 9. 2021|

Lídři kandidátek z Královéhradeckého kraje kritizovali složitost českých zákonů

Byrokratickou zátěž rozebírali v předvolební debatě lídři kandidátek Královéhradeckého kraje. Shodli se na přebujelosti českého právního řádu a potřebě redukce zákonů. Diskutovali i o zlepšení spolupráce ústavních institucí. Hosty debaty byli Ivan Adamec (SPOLU), Jan Birke (ČSSD), Klára Dostálová (ANO), Tomáš Jarkovský (PŘÍSAHA), Martin Jiránek (PirátiSTAN), Vladimíra Lesenská (SPD) a Zdeněk Ondráček (KSČM). Debatu moderoval Martin Řezníček.
18. 9. 2021|

Lídři z Královéhradeckého kraje debatovali o smyslu sněmovní komise k havárii na Bečvě

Mělo smysl zřídit sněmovní vyšetřovací komisi k havárii na řece Bečvě? O tom mluvili lídři z Královéhradeckého kraje v předvolební diskusi České televize. Zúčastnili se jí Ivan Adamec (SPOLU), Jan Birke (ČSSD), Klára Dostálová (ANO), Tomáš Jarkovský (PŘÍSAHA), Martin Jiránek (PirátiSTAN), Vladimíra Lesenská (SPD) a Zdeněk Ondráček (KSČM). Moderoval ji Martin Řezníček.
17. 9. 2021Aktualizováno17. 9. 2021, 22:13|

Karafiátovi Broučci přezimují v Divadle J. K. Tyla

Pohádkový příběh Broučci vyšel už v roce 1876, od té doby se dočkal řady dramatizací. Naposledy si knihu Jana Karafiáta vyhlédli v Divadle J. K. Tyla. Na zadání této plzeňské scény tak vznikla nová opera. Poetická inscenace nemá být naivní pohádkou, ale podobně jako knížka oslovit i dospělé.
16. 11. 2019|