TÉMA

Hamé

Orkla v Česku zavře závody v Bzenci a Panenských Břežanech. O práci přijde 250 lidí

Společnost Orkla Foods Česko a Slovensko uzavře na konci roku dva tuzemské závody. Potvrdil to mluvčí firmy Martin Frýdl. Provoz skončí v závodě na zpracování mraženého ovoce a zeleniny v Panenských Břežanech nebo v Bzenci na Hodonínsku, kde se vyrábí sterilovaná zelenina značky Hamé nebo Znojmia. O práci přijde zhruba 250 zaměstnanců.
4. 7. 2023|

Antimonopolní úřad nezjistil porušení soutěže u cen potravin. Nekula se obchodníkům neomluví

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) při prověřování vývoje cen na trhu s potravinami u pěti základních komodit nezjistil porušení hospodářské soutěže, tedy ani zneužití dominantního postavení, ani náznak případných kartelových dohod. Předseda ÚOHS Petr Mlsna uvedl, že trh reaguje na růst cen vstupů, proto úřad nedoporučuje zavedení cenové regulace. Ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) by se podle Svazu obchodu a cestovního ruchu (SOCR) měl omluvit za své výroky, v nichž z růstu cen potravin vinil hlavně obchodní řetězce. Ministr to však odmítl, trh s potravinami v Česku podle něj opět funguje.
23. 5. 2023Aktualizováno23. 5. 2023, 21:51|

Hamé musí stáhnout dětskou výživu s tuňákem. Obsahuje příliš mnoho rtuti

Veterináři nařídili firmě Hamé, aby v Česku stáhla zhruba čtyři a půl tisíce balení dětské výživy Hamánek Tuňák se zeleninou a bramborem, který prodávají tuzemské obchodní řetězce. Ve výrobku totiž bylo nadlimitní množství rtuti, uvedl mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček. Podle mluvčího skupiny Hamé Milana Linky firma výrobek stáhne a označí, že by se měl jíst maximálně jednou týdně. Hamé na webu napsalo, že pokud děti nebudou výživu jíst častěji, je to bezpečné. Většina těchto výrobků putovala do zahraničí, hlavně do Číny a na Ukrajinu.
8. 11. 2019Aktualizováno8. 11. 2019, 16:34|