TÉMA

Antonie Zelená

Ministerstvo uspělo ve sporu o odvolání plzeňské okresní státní zástupkyně

Nejvyšší správní soud (NSS) vyhověl kasační stížnosti ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) proti rozhodnutí Městského soudu v Praze, který letos v květnu už podruhé zrušil odvolání plzeňské okresní státní zástupkyně Antonie Zelené z funkce. Městský soud musí rozhodovat znovu, tentokrát ale bude vázán názorem NSS.
14. 8. 2023|

Soud znovu zrušil odvolání plzeňské žalobkyně, ministr Blažek podal kasační stížnost

Odvolání Antonie Zelené z funkce okresní státní zástupkyně v Plzni bude řešit Nejvyšší správní soud. Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) podal kasační stížnost, kterou se brání proti rozhodnutí, jímž pražský městský soud znovu označil odvolání Zelené za nezákonné. České televizi to sdělila asistentka soudce Štěpánka Tykalová. O odvolání Zelené v minulosti dvakrát rozhodla Blažkova předchůdkyně Marie Benešová (za ANO), která ženě vytýkala závažná pochybení. Odvolání žalobkyně ale pražský městský soud pokaždé zrušil.
16. 6. 2023|

Odvolání státní zástupkyně Zelené bude znovu řešit soud. Rozhodla o něm Benešová

Spor o odvolání bývalé šéfky Okresního státního zastupitelství Plzeň-město Antonie Zelené dál pokračuje. Zelená podala kvůli svému odvolání z funkce opětovně žalobu. Na dotaz ČT to uvedl mluvčí Městského soudu v Praze Adam Wenig. Zelenou v září odvolala už podruhé ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO). Původní rozhodnutí Benešové v červnu zrušil pražský městský soud.
30. 11. 2021|

Ministryně Benešová opět odvolala Zelenou z čela plzeňských žalobců, píše Česká justice

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) opět rozhodla o odvolání Antonie Zelené z funkce vedoucí Okresního státního zastupitelství Plzeň-město. Informoval o tom server Česká justice, kterému to sdělil mluvčí ministerstva Vladimír Řepka. Původní rozhodnutí Benešové o odvolání Zelené zrušil v červnu pražský městský soud. Zelená se chce bránit i nyní, píše server.
24. 9. 2021|

Soud zrušil rozhodnutí ministryně spravedlnosti Benešové o odvolání státní zástupkyně Zelené

Městský soud v Praze v úterý zrušil rozhodnutí ministryně spravedlnosti Marie Benešové (za ANO) o odvolání Antonie Zelené z funkce vedoucí státní zástupkyně z Okresního státního zastupitelství Plzeň-město. Informoval o tom server Česká justice.
8. 6. 2021|

Benešová odvolala šéfku plzeňských žalobců, neplnila prý pokyny nadřízeného

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) odvolala šéfku Okresního státního zastupitelství v Plzni Antonii Zelenou. Podle ní mimo jiné neplnila pokyny nadřízeného, napsalo Právo. Zelené se nelíbí, že ještě nedostala rozhodnutí, ale ministryně už o věci mluví veřejně. Její odvolání požadovala krajská státní zástupkyně Anna Maříková. Zelená může proti rozhodnutí podat rozklad, o kterém by rozhodovala znovu Benešová.
8. 11. 2019|