TÉMA

Eliška Podzimková

Sbírka na seriál Plešouni skončí symbolicky na mezinárodní Den dětské onkologie. Organizátoři ji prodloužili do 15. února

Mezinárodním Dnem dětské onkologie organizátoři symbolicky ukončí sbírku na animovaný seriál Plešouni pro dětské onkologické pacienty. Sbírku prodloužili ještě o měsíc do 15. února. Na seriál už lidé přispěli 1,8 milionu korun, zbývá vybrat ještě 300 tisíc. Podle Lucie Hanáčkové ze společnosti Donio, která sbírku organizuje, je projekt unikátní i v tom, že se poprvé podařilo oslovit dárce z celé republiky.
12. 1. 2021|

Seriál Plešouni pro onkologicky nemocné děti získal od dárců už přes jeden milion korun

Seriál pro onkologicky nemocné děti Plešouni se může začít animovat i stříhat. Tvůrcům chybějí už jen peníze na zvuk a titulky. Díky sbírce se vybralo přes 1,5 milionu korun. Cílová částka je přes dva miliony. Lidé mohou přispět na tvorbu seriálu na serveru donio.cz do 14. ledna. Hotový by měl být v roce 2022.
7. 1. 2021|

Díky ilustracím Elišky Podzimkové k sobě Malý princ připoutal Island

Nejnovější české vydání Malého prince neprovází typické ilustrace autora této knihy Antoina de Saint-Exupéryho. Nakladatelství Albatros se tentokrát rozhodlo oslovit ilustrátorku Elišku Podzimkovou. Ta hrdinu známého příběhu o přátelství a odpovědnosti umístila na Island. Vydání knihy doprovází do konce roku interaktivní výstava v pražském prostoru Vnitroblock.
5. 11. 2019|