TÉMA

Jiří Rozehnal

Severní obchvat Prostějova je v provozu dřív, než bylo v plánu. Ulehčí dopravě ve městě

S pětiměsíčním předstihem v Prostějově zprovoznili celý severní obchvat, jehož stavba začala před dvěma lety. Původní plány počítaly s otevřením více než tříkilometrového obchvatu až na jaře příštího roku. Radnice doufá, že odvede část dopravy z města. Investorem dopravního projektu za 355 milionů korun je Olomoucký kraj a prostějovská radnice jej spolufinancovala. Většinu nákladů pokryla dotace z evropských fondů.
24. 11. 2021|

Doprava v Prostějově kolabuje. Kvůli stavbě obchvatu se mění hlavní trasa na Kostelec a Konici

Uzavírka spojená se stavbou severního obchvatu Prostějova způsobuje dopravní komplikace řidičům. Ti, kteří jedou směrem na Kostelec na Hané a Konici, musejí počítat s objížďkami, na kterých se tvoří kolony. Ještě donedávna se mohlo jezdit ve směru na Smržice, kvůli současnému budování mostu přes ulici Kosteleckou však musejí motoristé jezdit přes Plumlovskou a Tichou ulici. Omezení pak platí i pro autobusovou dopravu, která je vedena Olomouckou ulicí ve směru na Držovice.
2. 7. 2021|

Prostějov chce postavit hokejové šatny za 90 milionů. Předražené, namítá opozice

Více než 90 milionů mají stát šatny pro mladé hokejisty v Prostějově. Budova je důvodem sporů mezi vedením města a opozicí, která kritizuje nejen cenu šaten, ale i podklady k vystavené veřejné zakázce. Ty jsou podle ní nejasné. Podle prostějovské koalice nepřesnosti vznikly přepracováním starého projektu a náklady odpovídají aktuální ceně stavebních prací.
11. 2. 2020|

S novým dopravním terminálem se v Prostějově změnilo i přilehlé náměstí

Pohodlnější cestování si slibuje Prostějov od nového dopravního terminálu v centru města, který ve čtvrtek slavnostně otevřel primátor města František Jura (ANO). Rekonstrukce a modernizace důležitého dopravního uzlu pro městské a příměstské autobusy stála 53 milionů korun. Polovinu nákladů pokryla dotace z evropských fondů a zbývající část zaplatilo město ze svého rozpočtu.
19. 12. 2019|

Oprava Plumlovské ulice v Prostějově se protáhla o dva měsíce

Zhruba s dvouměsíčním zpožděním oproti původnímu plánu byla v pátek po náročné rekonstrukci slavnostně otevřena silnice vedoucí po Plumlovské ulici v Prostějově. Oprava této důležité dopravní tepny v délce 1,3 kilometru se protáhla zejména kvůli nečekaným komplikacím s inženýrskými sítěmi. Zároveň byla oproti původním plánům přibližně o deset milionů korun dražší.
1. 11. 2019|