TÉMA

Ledeč nad Sázavou

Kynšperská věznice hledá vězňům zaměstnaní, pracuje jich jen třetina

Věznice v Kynšperku nad Ohří hledá firmy, které by využily odsouzené pro práci, a to jak přímo v areálu káznice, tak i mimo něj. Kynšperská věznice se v poslední době potýká s výrazným poklesem zaměstnanosti svých vězňů. Nyní je zhruba 37 procent, což je vůbec nejméně v Česku, řekl novinářům ředitel zařízení Petr Popelář.
9. 8. 2023Aktualizováno9. 8. 2023, 20:48|

Starostkou Ledče nad Sázavou je Hana Horáková. Nahradila Zdeňka Tůmu, který zemřel

V Ledči nad Sázavou na Havlíčkobrodsku byla v pondělí starostkou zvolená dosavadní místostarostka Hana Horáková (SNK pro Ledeč). V čele radnice vystřídala Zdeňka Tůmu ze stejného sdružení, který zemřel. Město s téměř pěti tisíci obyvateli Tůma vedl druhé volební období, byl také členem krajského zastupitelstva. Ledečští zastupitelé jeho památku v úvodu jednání uctili minutou ticha.
24. 1. 2022|

Za vraždu páru kvůli vile soud uložil výjimečný trest 23 let vězení

Za dvojnásobnou vraždu motivovanou nepoctivým získáním vily v pražské Bubenči uložil soud Tomášovi Fialovi výjimečný trest 23 let vězení. Jeho přítel Jiří Nehyba si má odpykat pět let za pokus o podvod a má také zaplatit pět milionů korun jako peněžitý trest. Verdikt není pravomocný, oba mladíci vinu odmítají. Těla zavražděného páru nalezla policie ve vodní nádrži Švihov po několika měsících pátrání.
8. 1. 2021Aktualizováno8. 1. 2021, 15:00|

V případu vraždy na Sázavě došlo k obratu. Obžalovaný Fiala odmítl, že by s ní měl co do činění

Čtyřiadvacetiletý Tomáš Fiala obžalovaný z dvojnásobné vraždy partnerského páru kvůli historické vile v pražské Bubenči u soudu změnil výpověď. Popřel svoje tvrzení ze září loňského roku, podle kterého dvaasedmdesátiletou majitelku při pobytu na Sázavě zabil její o 15 let mladší partner a on následně v sebeobraně usmrtil jeho. Uvedl, že s vraždou muže ani ženy nemá nic společného.
6. 1. 2021|

V obou směrech se řidičům uzavřela dálnice D1 u Humpolce. Otevře se zase v neděli dopoledne

Dálnice D1 je od sobotních 19 hodin uzavřena v obou směrech kvůli bourání dvou dálničních nadjezdů mezi exity 81 Koberovice a 90 Humpolec. Po objízdných trasách řidiči budou jezdit do nedělních devíti hodin. Přestavba nadjezdů je součástí oprav tohoto úseku dálnice s rozšířením vozovky o 75 centimetrů na obou stranách.
29. 2. 2020Aktualizováno29. 2. 2020, 19:30|

Vítězem miliardového tendru Lesů ČR je skupina PETRA

Vítězem sedmimiliardového tendru státního podniku Lesy České republiky (LČR) na lesnické práce a prodej dřeva 2020+ pro léta 2020 až 2024 je předběžně těžařská skupina PETRA z Hodonína. Firma v tendru podala nejlepší cenovou nabídku na deset z 54 soutěžených jednotek, a má tak šanci získat až deset kontraktů, vyplývá z přehledu, který Lesy ČR zveřejnily na webu.
31. 10. 2019Aktualizováno31. 10. 2019, 17:02|