TÉMA

Stanislav Berkovec

Poslanci po více než 63 hodinách debat podpořili novelu o korespondenční volbě

Sněmovna ve čtvrtek v úvodním kole projednávání podpořila koaliční návrh, který má umožnit korespondenční hlasování při volbách pro Čechy žijící v zahraničí. Vládnímu táboru se to zdařilo až šestý jednací den kvůli tomu, že schvalování novely blokovali poslanci opozičních hnutí ANO a SPD. Jejich návrh na zamítnutí novely nebo vrácení předkladatelům k přepracování dolní komora vládní většinou odmítla.
25. 1. 2024Aktualizováno25. 1. 2024, 21:25|

Sněmovní výbor doporučil odvolání Köppla z vysílací rady kvůli střetu zájmů

Sněmovní volební výbor ve čtvrtek doporučil plénu odvolání Daniela Köppla z Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) kvůli střetu zájmů. Návrh Jana Laciny (STAN) podpořili koaliční poslanci, opoziční se hlasování zdrželi nebo byli proti. Köppl byl mimo jiné spojován s volebním týmem prezidentského kandidáta, předsedy opozičního hnutí ANO Andreje Babiše. Podle výboru jednal proti nestrannosti a nezávislosti. Köppl se hájil slovy, že zákon neporušil. Serveru Info.cz řekl, že pokud ho sněmovna odvolá, bude se bránit u soudu.
2. 2. 2023Aktualizováno2. 2. 2023, 17:42|

Sněmovna zařadila 21. srpen mezi významné dny. Bude připomínat oběti invaze

V kalendáři zřejmě přibude další významný den. Každoročně 21. srpna si bude země připomínat oběti invaze a následnou okupaci někdejšího Československa vojsky bývalé Varšavské smlouvy v roce 1968. Poslaneckou novelu schválili poslanci zrychleně v prvním čtení. Předseda dolní komory Radek Vondráček (ANO) svolal mimořádnou schůzi sněmovny ke schvalování vyššího rodičovského příspěvku. Odpoledne zákonodárci schválili výroční zprávy o činnosti a hospodaření České televize za rok 2016 a 2017. O zprávách za rok 2018 budou jednat až později, protože dosud neprošly volebním výborem.
24. 10. 2019Aktualizováno24. 10. 2019, 18:07|