TÉMA

Christoph Israng

Německý velvyslanec v Česku k záplavám: Konkrétní pomoc zatím není potřeba, solidarity si vážíme

Německo se potýká s rozsáhlým přírodním neštěstím. Záplavy a sesuvy půdy si vyžádaly přes sto obětí, další lidé se pohřešují. „V těchto okamžicích také myslíme na své sousedy v dalších zemích,“ řekl v Událostech, komentářích německý velvyslanec v České republice Christoph Israng. Dalšími postiženými zeměmi jsou Belgie, Nizozemsko, Švýcarsko a Lucembursko.
16. 7. 2021|

„Pozor na to, aby se z distance nestaly příkopy.“ Velvyslanec Israng zdůraznil důležitost česko-německých vztahů

Hranice mezi Českem a Německem jsou již delší dobu uzavřené a hrozí, že situace naruší i vzájemné vztahy obou zemí. Německý velvyslanec v Česku Christoph Israng se toho mírně obává, přesto v pořadu Události, komentáře zdůraznil, že existuje mnoho projektů a iniciativ, jež poskytují vzájemné dialogy.
26. 3. 2021|

Pravděpodobně jsme na začátku snižování, vyhráno ale nemáme, tvrdí Blatný

Do páteční 18. hodiny v Česku přibylo 6770 potvrzených případů koronaviru. Počet zemřelých přesáhl tři tisíce, za necelý týden jich přibyla tisícovka. V nemocnicích leží s covidem-19 7281 pacientů, z toho 998 ve vážném stavu. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) míní, že Česko je na prahu snižování. Podle ředitele Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislava Duška v Česku se koronavirus masivně komunitně šíří. Data podle něj ale ukazují, že vývoj epidemie covidu-19 se dál nezhoršuje. Reprodukční číslo totiž pokleslo a procento pozitivních dál neroste, řekl na páteční tiskové konferenci.
30. 10. 2020Aktualizováno30. 10. 2020, 18:25|

Kanárské ostrovy na semaforu zčervenají, Německo zvažuje karanténu pro Čechy

Kanárské ostrovy vypadnou ze seznamu „zelených zemí“ na cestovatelském semaforu. Ten zavedla vláda v souvislosti s šířením koronaviru a zdravotními riziky v jednotlivých státech, souostroví patřící Španělsku chce ministerstvo zahraničí vyřadit s účinností od 14. září. Německo zase zvažuje, že by lidé z České republiky museli při příjezdu do pětidenní karantény. Sdělil to náměstek resortu Martin Smolek.
4. 9. 2020Aktualizováno4. 9. 2020, 21:04|

Oběti heydrichiády připomněla tradiční zádušní mše. Manželé Jesenští mají novou pamětní desku

Památce tří stovek příbuzných a spolupracovníků parašutistů, kteří se v květnu 1942 podíleli na atentátu na Reinharda Heydricha, se v sobotu v katedrále svatého Víta poklonili zástupci církví, armády, válečných veteránů, sokolů a dalších organizací. Zádušní mši v chrámu sloužil podobně jako v minulých letech kardinál Dominik Duka, který zdůraznil hrdinství zavražděných a konstatoval, že se na ně zapomíná. Na mši navázalo odhalení desky, která připomíná zavražděné odbojáře manžele Jesenské.
19. 10. 2019|