TÉMA

Josef Průša

V Česku je podle Forbesu nejbohatší Kellnerová. V žebříčku vystřelili vysoko technologičtí nováčci

Nejbohatší Češkou je podle letošního žebříčku časopisu Forbes Renáta Kellnerová. Čtyřiapadesátiletá vdova po vlastníkovi investiční skupiny PPF Petru Kellnerovi, který koncem letošního března tragicky zahynul, disponuje dle žebříčku 374,7 miliardy korun. Je to o téměř 82 miliard korun více, než činil loni majetek jejího muže. V letošním seznamu je devět nováčků, první z nich dokonce na šestadvacáté příčce.
6. 10. 2021Aktualizováno6. 10. 2021, 08:10|

Naším úkolem je dělat „evangelizaci“ 3D tisku, tvrdí podnikatel Průša

Celosvětová soutěž EY Podnikatel roku zná svého vítěze, stal se jím jihokorejský podnikatel Jung-jin Seo. Česko zastupoval Josef Průša, český vývojář 3D tiskáren a majitel a zakladatel Prusa Research. Ten byl vůbec nejmladším z českých reprezentantů v historii soutěže. Tiskem pomáhal třeba s výrobou obličejových štítů pro zdravotníky. Jeho tiskárny používá například i automobilka Škoda. Byl hostem pořadu Byznys ČT24.
11. 6. 2021|

3D tisk je sexy, technologie jsou budoucnost, říká podnikatel roku Průša

Náš obor je sexy a technologie jsou budoucnost, říká podnikatel Josef Průša, který uspěl v anketě EY Podnikatel roku. Mluví o 3D tisku, o který se začal zajímat před jedenácti lety. Loni přišel s nápadem vyrobit ochranné obličejové štíty, které se staly jedním ze symbolů zápolení s pandemií. V Byznysu ČT24 zakladatel firmy Prusa Research řekl, že chce v lidech probudit lásku k technologiím.
8. 4. 2021|

Josef Průša se prosadil s výrobou 3D tiskáren. Teď získal ocenění Podnikatel roku

Vítězem ocenění EY Podnikatel roku za loňský rok se stal zakladatel a majitel společnosti Prusa Research Josef Průša. Jeho firma patří mezi největší výrobce 3D tiskáren a jejich náplní na světě. Výsledky organizátoři vyhlásili ve středu večer.
7. 4. 2021|
Události komentáře

Otevřít mysl. Školství by potřebovalo změny, míní Češi, kteří rozjeli podnikání se světovým potenciálem

Krize jako nová příležitost. Tak na ni pohlíží i podnikatelé, jejichž byznys začal z myšlenky a dnes z Česka expanduje i na zahraniční trhy. V Událostech, komentářích se o své zkušenosti s pandemií i proměnou byznysu podělili zakladatelé českých start-upů a firem s globálním potenciálem.
14. 6. 2020|

Češi ovládli žebříček nejrychleji rostoucích technologických firem střední Evropy

Žebříček 50 nejrychleji rostoucích technologických firem ve střední Evropě ovládly letos české firmy. Ve dvacátém ročníku žebříčku společnosti Deloitte CE Technology Fast 50 jich je 19. Vítězem žebříčku jsou litevští Voltas IT, kteří vyvíjejí uživatelsky přívětivý systém na diagnostiku automobilů.
17. 10. 2019|