TÉMA

Lucie Koldová

Uměleckoprůmyslové muzeum v Brně se proměnilo v centrum designu. Otevře se v pátek

Moravská galerie v Brně proměnila budovu Uměleckoprůmyslového muzea v centrum současného designu. Rozšiřuje své sbírky, plánuje výstavy i osvětovou činnost a především dokončuje celkovou přestavbu a obměnu expozic Uměleckoprůmyslového muzea. Expozice se veřejnosti otevře v pátek. Muzeum s podobnou koncepcí a záběrem podle ředitele Moravské galerie Jana Presse dosud v Česku chybělo.
25. 11. 2021|

Designblok letos propadl vášni pro řemesla nebo motorky

Podvaadvacáté se v Praze koná přehlídka designu Designblok. Prezentace letošního ročníku propojuje téma vášně. Instalace si je možné procházet nejen osobně, ale i virtuálně při 3D prohlídkách. Zájemcům o design se od 7. do 11. října představuje přes dvě stě tvůrců i výrobců.
7. 10. 2020|

To (si) sedlo. Grand designérkou je podruhé Lucie Koldová

Z titulu Grand designér roku 2019 se může těšit Lucie Koldová. Navíc jako první v historii ocenění zvítězila podruhé. Akademiky zaujala z loňské tvorby stolem a také kolekcemi sedacího nábytku. Vítězové celkem osmi kategorií vzhledem k současným opatřením proti šíření nemoci COVID-19 převzali ceny na dálku. Vyhlášení v podobě dokumentárního pořadu odvysílala 29. dubna ČT art. Přehled oceněných nabízí následující fotogalerie.
30. 4. 2020|

Klimatická krize a vesmírné moduly. Designblok nabízí pohled do budoucnosti

Na pražském Výstavišti začala největší tuzemská přehlídka současného designu. Jednadvacátý ročník Designbloku, který jako hlavní téma vybral Budoucnost, představuje stovky designérů, módních návrhářů, výrobců i škol. Autorkou hlavní výstavy Designerie je Lucie Koldová. Designblok potrvá do pondělí 21. října.
17. 10. 2019|