TÉMA

Alexander Sotolář

Ministerstvo se omluvilo pražskému exprimátorovi Hudečkovi kvůli kauze Opencard

Ministerstvo spravedlnosti se kvůli kauze karty Opencard omluvilo bývalému pražskému primátorovi Tomáši Hudečkovi (tehdy TOP 09) za újmu na osobnostních právech způsobenou nezákonným trestním stíháním. Omluvu ministerstvo zveřejnilo na svém webu. Hudeček ve středu řekl, že se bude soudně domáhat odškodnění, to současné považuje za nedostatečné.
24. 3. 2021|

Kauza Opencard: Soudce Sotolář podle policie trestný čin nespáchal, stíhat ho nebude

Policie se rozhodla, že nebude stíhat soudce pražského městského soudu Alexandra Sotoláře za manipulování s protokoly z případu Opencard. Podle ní totiž nespáchal trestný čin, uvedl Ondřej Trčka z Vrchního státního zastupitelství v Praze. Trestní oznámení na soudce, který čelí kárnému řízení, podal v únoru Nadační fond proti korupci.
9. 7. 2020|

Bývalý soudce v kauze Opencard Sotolář čelí kárné žalobě. Měl manipulovat s přepisy výpovědí

Nejvyšší správní soud (NSS) začal ve středu projednávat kárné žaloby na soudce Městského soudu v Praze Alexandra Sotoláře, který se zabýval kauzou Opencard. Sotolář údajně manipuloval s výpověďmi, v krajním případě mu hrozí ztráta taláru. Uznal, že existují rozdíly mezi zvukovým záznamem a protokolem, vyloučil ale, že by byly pouze v neprospěch obžalovaných.
1. 7. 2020Aktualizováno1. 7. 2020, 16:26|

Hudeček je v kauze Opencard definitivně nevinný. Žalobce se proti rozsudku neodvolal

Bývalý pražský primátor Tomáš Hudeček a další lidé obžalovaní v kauze Opencard jsou definitivně nevinní, potvrdilo České televizi státní zastupitelství. Žalobce se neodvolal proti březnovému zprošťujícímu rozsudku soudu.
14. 5. 2020|

„Jak měl vztyčenou pravici, nešlo chápat jinak než jako hajlování.“ Odvolací soud potvrdil podmínku

Odvolací soud uložil Radku Mansfeldovi půlroční podmínku a k tomu 30tisícový trest za hajlování na dubnové demonstraci hnutí SPD. Potvrdil tak prvoinstanční rozhodnutí. Muž odmítal, že by zdviženou pravicí vyjadřoval své sympatie k neonacismu. Tvrdil, že pouze uklidňoval situaci mezi odpůrci a příznivci SPD. Soud však jeho verzi neuvěřil.
17. 10. 2019|