TÉMA

Velký knižní čtvrtek

Velký knižní čtvrtek vybral novinky od Obamové, McCartneyho, Formánka i Ernauxové

Na pulty tuzemských knihkupectví přibylo naráz patnáct novinek, které vyzdvihuje Velký knižní čtvrtek. V podzimním výběru doporučuje například memoárové texty od nobelistky Annie Ernauxové nebo hudebníka Paula McCartneyho. Českou literaturu zastupují tituly Josefa Formánka či Andrey Sedláčkové.
19. 10. 2023|

Novák, Rooneyová, Kosatík či Němec. Na Velký knižní čtvrtek vyšlo patnáct novinek

Na pultech knihkupectví se objevily nové knihy Jana Nováka, Pavla Kosatíka, Jana Němce nebo Sally Rooneyové. V rámci tradiční propagační akce Velký knižní čtvrtek vyšlo patnáct novinek českých i zahraničních autorů. Natáčel s nimi Tadeáš Hlavinka.
14. 10. 2022|

Velký knižní čtvrtek přináší novinky Lednické, Attenborougha či Gaimana

V jeden den přibylo na knihkupecké pulty dvanáct novinek. Na tituly, které by mohly být pro čtenáře zajímavými, upozorňuje Velký knižní čtvrtek. Jeho jarní akce letos připadá na 24. března. Ve výběru jsou zastoupeny nové příběhy od zahraničních i českých autorů, například Karin Lednické, Davida Attenborougha, Jeana-Michela Guenassii, Bianky Bellové či Neila Gaimana.
24. 3. 2022|

Samotáři nejsou jen na Šumavě. Velký knižní čtvrtek přináší pokračování bestselleru Aleše Palána

Podzimní Velký knižní čtvrtek na pultech knihkupců představuje rekordních 20 novinek. Nabídce dominují autorské ikony jako J.R.R. Tolkien nebo Elena Ferranteová. Značnou pozornost ale budí také novinka nazvaná Jako v nebi, jenže jinak s podtitulem Nová setkání se samotáři z Čech a Moravy, ve které spisovatel Aleš Palán volně navazuje na svůj bestseller Raději zešílet v divočině.
17. 10. 2019|