TÉMA

Tomáš Tenzer

Za ovlivnění pronájmu reklamních ploch v metru rozdal soud tresty ve výši 50 tisíc korun

Někdejší místostarosta Prahy 1 Michal Valenta (ODS), firma JCDecaux i její technický ředitel Tomáš Tenzer musí každý zaplatit peněžitý trest ve výši 50 tisíc korun za ovlivnění zakázky městské části na pronájem reklamních ploch v metru. Pravomocně o tom rozhodl odvolací soud, který snížil výši původně uložených trestů. Zároveň zamítl požadavek státní zástupkyně, aby Valenta dostal i podmíněné odnětí svobody.
16. 9. 2021|

Za pronájmy reklamních ploch firmě JCDecaux v pražském metru uložil soud peněžité tresty

Obvodní soud pro Prahu 1 ve středu uznal vinnými firmu JCDecaux, jejího technického ředitele Tomáše Tenzera a bývalého místostarostu Prahy 1 Michala Valentu (ODS) v kauze pronájmu reklamních ploch v metru. Oba obžalovaní se podle rozsudku na pronájmu domlouvali a dopustili se tím trestného činu zjednání výhody při zadání veřejné zakázky. Soud je za to potrestal peněžitými tresty. Stejný soud loni obžalobu zrušil, jeho rozhodnutí však letos únoru zvrátil odvolací soud a vrátil věc k novému projednání. Rozsudek je nepravomocný, všichni obvinění se na místě odvolali.
26. 5. 2021|

Kauza zakázek na reklamní plochy v Praze se vrací k soudu

Městský soud v Praze zrušil osvobozující verdikt v kauze údajné manipulace s pronájmem reklamních ploch v metropoli. Obvodní soud podle nadřízené instance pochybil, když nehodnotil některé důkazy, které měly svědčit o ovlivňování zakázky.
10. 4. 2021|

Hledal jsem člověka, který by o nás šířil dobré zprávy, řekl šéf JCDecaux u soudu

Obvodní soud pro Prahu 1 se ve středu zabýval podezřením z manipulování pronájmu reklamních ploch v majetku Prahy 1, kterých se podle žalobce dopustila společnost JCDecaux, její technický ředitel Tomáš Tenzer a politik Michal Valenta (ODS). Ředitel firmy Pavel Slabý v soudní síni odmítl, že by Valentovi dával peníze za to, že firmě zakázku na radnici zajistí. Pro firmu prý politik pracoval jako konzultant. Soud bude pokračovat v únoru.
6. 11. 2019|

Předsedkyně pirátských zastupitelů v Praze rezignovala. Kvůli schůzkám s obviněným manažerem

Michaela Krausová rezignovala na svou funkci předsedkyně pražských zastupitelů za Piráty. Důvodem byly informace médií o jejích schůzkách s manažerem reklamní firmy JCDecaux Tomášem Tenzerem, který stojí před soudem kvůli korupci a manipulaci veřejných zakázek. V čele zastupitelského klubu Krausovou nahradil Viktor Mahrik.
17. 10. 2019Aktualizováno17. 10. 2019, 17:55|