TÉMA

Násilí proti úřední osobě

Za nášivku Wagnerovců dostal muž podruhé podmínku. S trestem nesouhlasí

Nepravomocně odsouzený Jakub Jašek dostal další trest kvůli nášivce s logem Wagnerovců. Za schvalování válečných zločinů mu soud znovu uložil půlroční podmínku a peněžitý trest. ČT to řekla soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 Eva Švíglerová, která potrestala Jaška za nošení nášivky na květnové protivládní demonstraci. Muž s tím nesouhlasí a proti verdiktu se brání. První trest mu soud dal v souvislosti s březnovým protestem na Václavském náměstí.
14. 6. 2023|

Silvestrovské oslavy omezila vládní opatření. Na Václavském náměstí vítaly stovky lidí nový rok pyrotechnikou

Silvestrovské oslavy již podruhé zastínila pokračující pandemie covidu-19. Vláda s ohledem na ni schválila pravidla, která limitují počet účastníků hromadných akcí na padesát. Přesto se oslavy a různé další akce konaly. Na Václavském náměstí v Praze vítaly stovky lidí nový rok pyrotechnikou, a to navzdory zákazu. Některá města – zejména ta menší – připravila ohňostroje, k tradičnímu silvestrovskému plavání v řekách se navzdory teplému počasí sešli otužilci.
31. 12. 2021Aktualizováno1. 1. 2022, 07:04|

Státní zástupce obžaloval muže, který ve sněmovně ohrožoval nožem policisty. Hrozí mu až 12 let vězení

Státní zástupce obžaloval muže, který se na konci loňského ledna pokusil proniknout do Poslanecké sněmovny s nožem v ruce a ohrožoval tam policisty. Jeho případem se bude zabývat Obvodní soud pro Prahu 1. Na dotaz ČT to potvrdil mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Obžaloba muže viní z pokusu o vyhrožování orgánu veřejné moci a z násilí proti úřední osobě, za což mu hrozí až 12 let vězení.
8. 1. 2021|

Manželský pár, který se chtěl odpálit v bytě i s policisty, půjde do vězení. Muž dostal 18 let

Krajský soud v Brně ve středu potrestal manžele, kteří se loni v červnu v domě v Kobylí na Břeclavsku zamkli před exekutory. V domě pustili plyn, který chtěl muž podle obžaloby zapálit i se zasahujícími policisty. Muž dostal za pokus o vraždu a další trestné činy 18 let, žena za násilí proti úřední osobě čtyři roky. Rozsudek není pravomocný, strany si ponechaly lhůtu pro možnost odvolání.
16. 10. 2019Aktualizováno16. 10. 2019, 14:59|