TÉMA

Chov psů

Desítky psů štěkají a páchnou, stěžují si sousedé na chov v Komíně. Zajímají se o něj veterináři i policisté

Z týrání desítek psů, převážně pitbullů, podezírají veterináři i policisté chovatele v brněnské městské části Komín. Sousedé si dlouhodobě stěžují na zápach a hluk a kritizují podmínky, ve kterých zvířata žijí. Veterináři sice připustili, že chovatel porušil zákony, ale tvrdí, že jejich šetření ještě neskončilo.
5. 1. 2023|

Sankce za neočipovaného psa vzrostla na 50 tisíc korun

Od středy se zvyšuje pokuta za neočipovaného psa z 20 tisíc na 50 tisíc korun. V účinnost vstupuje novela veterinárního zákona, která změnu přinesla. Čipování je povinné od začátku roku, veterináři ale již evidují několik podnětů, kterými se budou zabývat. Žádné pokuty zatím za neočipování neuložili. Až do roku 2022 navíc nebude fungovat centrální registr psů, ve kterém by byly informace z čipů sjednocené.
15. 1. 2020Aktualizováno15. 1. 2020, 17:21|

Chov psů dostane přísnější pravidla, rozhodli poslanci

Sněmovna podpořila zpřísnění pravidel pro chov psů. Lidé zřejmě budou muset veterinární správě hlásit chovy tří a více fen, štěňata také bude třeba očipovat. Zákonodárci ve středu zvolili posledního člena Rady ČTK, v níž nově usedne Angelika Bazalová. Poslanci měli také schvalovat vládní daňový balíček, který zahrnuje například zvýšení spotřební daně na líh a tabákové výrobky. Sněmovna se k tomu ale nedostala a balíček se bude schvalovat nejdřív v pátek, ve hře je i mimořádná schůze sněmovny 1. listopadu.
16. 10. 2019Aktualizováno16. 10. 2019, 19:40|