TÉMA

Struny podzimu

Festival Struny podzimu se mění na Prague Sounds. Oslaví i osmdesátiny Jiřího Stivína

Festival Struny podzimu mění název na Prague Sounds. Letos od 23. října do 24. listopadu na něm vystoupí instrumentalista Nils Frahm, zpěvačka Laura Mvula, jazzové all-star kvarteto Redman – Mehldau – McBride – Blade, bubeník Makaya McCraven přezdívaný „beat scientist“, průkopníci akustického techna Brandt Brauer Frick Ensemble nebo jubilující legenda Jiří Stivín, oznámili organizátoři. Program 26. ročníku festivalu doplňují již dříve zveřejněný koncert ansámblu Snarky Puppy a sólový recitál mandolinisty Chrise Thileho.
1. 6. 2022|

Struny podzimu rozehraje nejmladší držitelka „Pulitzera“ za hudbu, vrací se Porter či Suchý

V Praze začínají jubilejní Struny podzimu. Mezinárodní hudební festival v programu opět kombinuje klasickou i soudobou hudbu s jazzem, hip hopem a elektronikou. V pětadvacátém ročníku se mimo jiné vrací k úplným začátkům. Přivítá ale také poprvé třeba nejmladší držitelku Pulitzerovy ceny za hudbu.
19. 10. 2021|

„Nenechme se otrávit!" Připomeňte si tvorbu oslavence Jiřího Suchého v iVysílání

Herec, režisér, hudebník, dramatik, spisovatel, textař, výtvarník a především zakladatel Divadla Semafor Jiří Suchý slaví 1. října devadesáté narozeniny. Vybíráme při té příležitosti z iVysílání záznamy jeho vystoupení, archivní záběry i rozhovory.
1. 10. 2021|

Struny podzimu naladí Daniel Hope na Vltavě i Jiří Suchý při derniéře

Daniel Hope, Avishai Cohen nebo Brandt Brauer Frick Ensemble vystoupí na multižánrovém festivalu Struny podzimu, jehož čtyřiadvacátý ročník začíná 10. září. Pořadatelé se totiž podle svých slov navzdory situaci nechtějí vzdát zahraničních hvězd. Tou tuzemskou pak bude Jiří Suchý. Program uvedou Struny podzimu tentokrát ve dvou částech: v září pod širým nebem, v listopadu pod střechou.
11. 9. 2020|

Nejen pro fajnový lidi. Struny podzimu vedou k nezařaditelné Lauře Mvula i Jiřímu Suchému

Deset koncertů od klasiky až po hip hop nabízí program letošních Strun podzimu. Třiadvacátý ročník hudebního festivalu zve do Prahy na multižánrový repertoár od 15. října do 15. listopadu. „Struny podzimu přivážejí umělce, které jiné festivaly nepřivezou, protože jsou nezařaditelní,“ říká prezident přehlídky Marek Vrabec. Konkrétní hosty představil v rozhovoru.
15. 10. 2019|